tion.ro Web analytics

Concurs de proiecte pe tema statului de drept. Institutul Francez și Ambasada Franței în România oferă 5.000 de euro ONG-urilor

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

Concurs de proiecte pe tema statului de drept. Institutul Francez și Ambasada Franței în România oferă 5.000 de euro ONG-urilor

foto: freepik.com
Reactualizat la:
Faci parte dintr-un ONG care apară drepturile omului și încurajează includerea acestora în dezvoltarea politicilor publice? Institutul Francez din România și Ambasada Franței în România lansează un concurs de proiecte pe tema statului de drept. Îți poți înscrie proiectul și poți beneficia de o cofinanțare nerambursabilă de până la 5.000 de euro.
Scris de Erika Iszlai - Faci parte dintr-un ONG care apară drepturile omului și încurajează includerea acestora în dezvoltarea politicilor publice? Institutul Francez din România și Ambasada Franței în România lansează un concurs de proiecte pe tema statului de drept. Îți poți înscrie proiectul și poți beneficia de o cofinanțare nerambursabilă de până la 5.000 de euro.

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România oferă de câțiva ani sprijin tehnic și financiar pentru implementarea proiectelor inovatoare ale organizațiilor neguvernamentale românești.

„Mobilizările cetățenești observate în ultimii ani în România au constituit începutul unei transformări a domeniului public, în care societatea civilă are un rol mai însemnat ca actor al schimbărilor civice. În calitate de state membre ale Consiliului Europei și ale Uniunii Europene, România și Franța asigură respectarea, promovarea și apărarea drepturilor omului, ca bază a demnității umane, a libertății și a societăților libere și democratice”, transmit reprezentanții Ambasadei Franței în România.

Acest concurs de proiecte are ca scop cofinanțarea proiectelor și inițiativelor organizațiilor societății civile care au scopul de a apăra drepturile omului și de a încuraja includerea acestora în dezvoltarea politicilor publice.

Teme abordate

Proiectele prezentate trebuie să propună acțiuni inovatoare și colective pentru una din temele: drepturile copilului, lupta împotriva traficului de ființe umane, egalitatea dintre femei și bărbați, lupta împotriva discriminării sau buna guvernare.

„Proiectele pot presupune activități de conștientizare (pentru publicul general, activități educative etc.), de pledoarie (organizarea de conferințe, mese rotunde, mobilizări cetățenești etc.), formări, sprijin pentru publicare etc., cu condiția încadrării în tematica acestui concurs de proiecte”, transmit cei de la Ambasada Franței în România.

Acestea pot fi implementate chiar și în format online: webinar, hackathon, discuții și vizite virtuale, formări online etc. Inițiativele selecționate vor primi o cofinanțare din partea Ambasadei și a Institutului Francez din România cu o valoare de maximum 5.000 euro. Proiectul trebuie implementat până la 31 decembrie.

Dosarul de candidatură (în limba franceză sau română) trebuie să conțină:

 • formularul de candidatură,
 • un buget detaliat,
 • certificatul de înregistrare al structurii,
 • coordonatele bancare,
 • un rezumat al proiectului (300 de cuvinte) în limba engleză sau franceză.

Dosarele trebuie trimise pe email, în format PDF, până în 30 mai, inclusiv, la adresa: gouvernance@institutfrancais.ro. Selecția proiectelor se va face de către un juriu, iar rezultatele vor fi comunicate candidaților în 15 iunie. Mai multe detalii pot fi găsite AICI.

editor Dan Oancia

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  VIDEO. Rămășițele celei mai mari rachete chinezești se vor prăbuși pe Pământ duminică dimineața

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Au început să fie montate semnalizări pe drumul dintre Margina și Holdea. Restricții din 10 mai

  Eveniment

  Cadavrele a doi bărbați, găsite plutind în Bega și Mureș. Identitatea unuia dintre ei, necunoscută

  Ştiri din Timiș

  Timiș: Cum vor merge copiii la ore, în a doua săptămână de școală, în funcție de rata de infectare din localități

  Sănătate

  Trei morți și peste 70 de cazuri noi de coronavirus în Timiș, de vineri până sâmbătă

  Sănătate

  Covid-19, România: 104 morți și peste 1300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Oficial! Timișoara și alte zece localități din județ, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte

  Turism

  Evadare în pandemie. Drumeție și cumpărături la înălțime, în satul Ineleț

  Eveniment

  VIDEO. Casă distrusă de flăcări, la Sânnicolau Mare

  Sănătate

  Peste 160 de oameni s-au vaccinat direct din mașină, într-o zi, la centrul Drive-Thru din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici