
ADVERTORIAL. Postul Crăciunului este între 15 noiembrie și 24 decembrie. Conform tradiției, în această perioadă, cei care care postesc nu vor consuma produse de origine animală. La fel ca și la perioadele precedente de post, marile magazine introduc în oferta lor produse specifice care pot fi consumate și în post. Mulți dintre noi ne întrebăm, ce alimente putem consuma de post?

Manifestarea compasiunii poate remodela tiparele emoționale, modulează emoțiile negative, acționând la nivelul sistemul limbic, corelând rețele interneuronale între acesta și neocortex. În neuroștiință acum nu se mai vorbește despre sinapse interneuronale, acum vorbim despre rețele interneuronale la nivelul creierului. Iar neurogeneza este revelatoare ca și proces, ne dă speranțe în tot ce ne propunem a construi în viețile noastre.

Deși ”o știm când o simțim”, FERICIREA este o provocare în a o defini, ori de pus în cuvinte. Putem spune despre fericire ca fiind o stare emoțională pozitivă, dar experiența fiecărui individ, în această stare emoțională pozitivă, este subiectivă. Când și cum experimentăm fericirea, poate fi rezultatul mai multor factori care participă împreună, de la care pătrundem această trăire.

În aceste vremuri, cu toții suntem preocupați asupra unui nivel de energie constant și un sistem imunitar care să lucreze la o intensitate eficientă. Ne ferim de viruși, conștient sau inconștient, iar sistemul imunitar este cel invocat în discuțiile asupra prevenției, în general. Mai mult ca nicicând, iată, iarna este vremea așezărilor sufletești, al interiorizării și introspecțiilor, spre creștere și o mai bună înțelegere a vieții.

Într-o carte fascinantă pentru cei pasionați de istorie, artă culinară sau evoluție, Jacques Attali pomenește despre DIETA ALTRUISTĂ. Într-o care cu un titlu sugestiv, ”Istoriile alimentației. Ce va să zică a mânca?”, m-am agățat de acest concept pe care, tare mult doresc să-l dezvolt în practica și munca mea, de aici înainte… Și, te provoc și pe tine a te gândi la asta! Ce înseamnă, în aceste vremuri cu schimbări semnificative în adaptare, regimul nutrițional ALTRUIST?

Ce înseamnă a fi rezilient, în doar câteva cuvinte? A fi rezilient înseamnă a fi rezistent la şoc! Da! Reziliența reprezintă adaptarea la situaţiile foarte stresante, traumatice sau potenţial traumatice, cu care o persoană se confrunta de-a lungul vieţii. În ciuda faptului că trăiesc emoţii negative, oamenii rezilienţi nu se lasă copleşiţi de acestea, îşi revin mai repede şi cu mai puţine traume emoţionale în urma unui stres major. Acest lucru nu înseamnă că persoanele reziliente resping emoţiile, ci doar că nu le lasă să preia controlul şi să le influenţeze deciziile.

Nimeni nu știe cu adevărat cum va arăta lumea în anul 2040, de exemplu. Astfel, este foarte greu să te gândești, ce să predai tinerilor din ziua de azi. Prin urmare, este foarte posibil ca cele pe care noi le cuprindem astăzi, în domeniul tehnologiei, dezvoltării personale sau psihologiei să devină insuficient, sau irelevant în timp.
Capitală Culturală
A zecea ediție a Salonului de Carte Bookfest va avea loc la Centrul de Afaceri în perioada 30 martie-2 aprilie. Cititorii sunt așteptați cu cele mai noi apariții editoriale. La festivitatea de deschidere a evenimentului, ce va avea loc joi, va participa și Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
România
Percheziții domiciliare în București și pe raza mai multor județe din țară pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în fabricarea și vânzarea substanțelor anabolizante (steroizi) pe teritoriul Uniunii Europene. DIICOT a descoperit primul laborator clandestin de steroizi din România.
Mapamond
Astronomii britanici au descoperit o gaură neagră gigantică, cu o masă de aproximativ 33 de miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui. Este una dintre cele mai mari găuri negre descoperite până acum și prima detectată cu ajutorul lentilelor gravitaționale.
Ştiri din Timiș
Încă unul dintre cele cinci cinematografe din Timișoara, modernizate pentru a fi reintegrate în circuitul cultural al orașului, urmează să se (re)deschidă. Este vorba despre Cinema Timiș, unde lucrările sunt gata în proporție de cca. 90%.
Ştiri din Timiș
Au mai rămas doar două zile până când, la Timișoara, se va deschide Amazonia, primul complex aquapark cu centru de wellness și relaxare din vestul țării. Investițiile se ridică la 100 de milioane de lei.
5
Eveniment
Activitate antrenantă pentru aproape 100 de copii de grădiniță din Făget, județul Timiș. Micuții au primit vizita polițiștilor de la rutieră care au discutat cu ei despre cum să circule în siguranță. Cei mici au avut ocazia să vadă și tehnica folosită de oamenii legii în timpul misiunilor.
Eveniment
Inconștiență maximă pentru un bărbat de 42 de ani, la Lugoj. El este cercetat penal după ce a urcat la volan deși consumase alcool. Bărbatul avea o alcoolemie de peste 1.4 la mie în aerul expirat.
1
Eveniment
Dosar penal pe numele unui taximetrist, în apropiere de granița cu Serbia, în județul Timiș. El este cercetat penal după ce a fost prins că transporta migranți care urmau să treacă ilegal granița. Cetățenii au la dispoziție un număr de telefon pentru a raporta dacă persoane necunoscute cer transportul spre frontieră.