tion.ro Web analytics

ADVERTORIAL. Postul Crăciunului este între 15 noiembrie și 24 decembrie. Conform tradiției, în această perioadă, cei care care postesc nu vor consuma produse de origine animală. La fel ca și la perioadele precedente de post, marile magazine introduc în oferta lor produse specifice care pot fi consumate și în post. Mulți dintre noi ne întrebăm, ce alimente putem consuma de post?
Manifestarea compasiunii poate remodela tiparele emoționale, modulează emoțiile negative, acționând la nivelul sistemul limbic, corelând rețele interneuronale între acesta și neocortex. În neuroștiință acum nu se mai vorbește despre sinapse interneuronale, acum vorbim despre rețele interneuronale la nivelul creierului. Iar neurogeneza este revelatoare ca și proces, ne dă speranțe în tot ce ne propunem a construi în viețile noastre.
Deși ”o știm când o simțim”, FERICIREA este o provocare în a o defini, ori de pus în cuvinte. Putem spune despre fericire ca fiind o stare emoțională pozitivă, dar experiența fiecărui individ, în această stare emoțională pozitivă, este subiectivă. Când și cum experimentăm fericirea, poate fi rezultatul mai multor factori care participă împreună, de la care pătrundem această trăire.
În aceste vremuri, cu toții suntem preocupați asupra unui nivel de energie constant și un sistem imunitar care să lucreze la o intensitate eficientă. Ne ferim de viruși, conștient sau inconștient, iar sistemul imunitar este cel invocat în discuțiile asupra prevenției, în general. Mai mult ca nicicând, iată, iarna este vremea așezărilor sufletești, al interiorizării și introspecțiilor, spre creștere și o mai bună înțelegere a vieții.
Într-o carte fascinantă pentru cei pasionați de istorie, artă culinară sau evoluție, Jacques Attali pomenește despre DIETA ALTRUISTĂ. Într-o care cu un titlu sugestiv, ”Istoriile alimentației. Ce va să zică a mânca?”, m-am agățat de acest concept pe care, tare mult doresc să-l dezvolt în practica și munca mea, de aici înainte… Și, te provoc și pe tine a te gândi la asta! Ce înseamnă, în aceste vremuri cu schimbări semnificative în adaptare, regimul nutrițional ALTRUIST?
A fi atent într-o discuție cu cineva - sau în orice altă situație de viață - este o stare a firii, pierdută din păcate în timp de fiecare, într-un fel sau altul. A fi atent înseamnă puterea de canalizare a fluxului de energie și informație ce constituie mintea omului.
Ce înseamnă a fi rezilient, în doar câteva cuvinte? A fi rezilient înseamnă a fi rezistent la şoc! Da! Reziliența reprezintă adaptarea la situaţiile foarte stresante, traumatice sau potenţial traumatice, cu care o persoană se confrunta de-a lungul vieţii. În ciuda faptului că trăiesc emoţii negative, oamenii rezilienţi nu se lasă copleşiţi de acestea, îşi revin mai repede şi cu mai puţine traume emoţionale în urma unui stres major. Acest lucru nu înseamnă că persoanele reziliente resping emoţiile, ci doar că nu le lasă să preia controlul şi să le influenţeze deciziile.
Nimeni nu știe cu adevărat cum va arăta lumea în anul 2040, de exemplu. Astfel, este foarte greu să te gândești, ce să predai tinerilor din ziua de azi. Prin urmare, este foarte posibil ca cele pe care noi le cuprindem astăzi, în domeniul tehnologiei, dezvoltării personale sau psihologiei să devină insuficient, sau irelevant în timp.
Perioada de post este bine venită pentru toți, fie că ne angajăm într-un program nou de dietă, fie că-l primim ca pe o înălțare a conștiinței, fie ne dorim o schimbare, în toate planurile vieții… Curajul acestor schimbări ne trezesc și mobilizează, aduc un plus, în toate ariile vieții noastre.

Sănătate

Pașii de urmat la infectarea cu Covid-19, în funcție de simptomele apărute
Deși au trecut aproape doi ani de la debutul pandemiei de Covid, există multe situații în care oamenii ajung prea târziu la spital și nu știu să interpreteze simptomele apărute. În funcție de acestea trebuie să urmăm anumiți pași, pentru a acționa din timp în fața bolii.

Mapamond

VIDEO. Un diamant negru despre care se crede că provine din spațiu, scos la licitație. Are 555,55 de carate
Diamantul negru, care poartă denumirea de „Enigma” urmează să fie scos la licitație de către celebra casă Sotheby's. Nestemata are 555,55 de carate și se crede că provine din spațiu.

Ştiri din Timiș

Peste 17.000 de timișeni angajați în 2021 prin ANOFM. Locurile de muncă vacante
În 2021, peste 200.000 de persoane au fost angajate prin intermediul ANOFM. Cele mai multe provin din Timiș. În acest moment sunt disponibile 1.318 locuri de muncă. Puteți opta și pentru cele din campania Tion.

România

Vremea se încălzește treptat. În vest sunt așteptate temperaturi de până la 6 grade în timpul zilei
Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) spun că vremea se va încălzi treptat în regiunea de vest a țării, după ziua de duminică, 23 ianuarie. Sunt așteptate totuși ploi spre sfârșitul lunii.

Ştiri din Timiș

„Când și cum am simțit acel lucru pentru România”. UVT a premiat câștigătorii concursului
Universitatea de Vest din Timișoara a organizat un concurs de proză scurtă „Când și cum am simțit acel lucru pentru România”. Au fost peste 30 de lucrări trimise, iar vineri a avut loc ceremonia de premiere.

Sănătate

Coronavirus, 22 ianuarie: Peste 19.000 de cazuri în România. În Timiș sunt 1.420 de infectări din 3.672 de teste
În România, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 19.371 de persoane infectate cu Covid-19. La nivel național au fost raportate 48 de decese, dintre care patru anterioare. În Timiș sunt 1.420 de cazuri și trei decese. Printre cei infectați se află și patru cadre medicale.

Sănătate

Rata de infectare cu Covid-19 a trecut de 10 în Timiș. Situația pe localități
Rata de infectare cu coronavirus continuă să crească în localitățile din Timiș, în valul V al pandemiei. La nivelul județului a ajuns sâmbătă, 22 ianuarie, la 10,91, în creștere de la 9,75, cât a fost cu o zi în urmă. Cea mai mare incidență rămâne la Moșnița Nouă.

Ştiri din Timiș

Peste 1.200 de mașini abandonate pe străzile Timișoarei au fost ridicate de proprietari după somațiile Poliției Locale
În 2021, 4.000 de timișoreni au reclamat autovehiculele abandonate pe domeniul public, precum și autovehiculele oprite sau staționate neregulamentar. Au fost ridicate peste 1.200 de mașini, „fiind astfel eliberate noi locuri de parcare”. Polițiștii locali au acordat și 10.095 de sancțiuni pentru staționare neregulamentară. 2

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici