Armata americană are în prezent peste 100.000 de soldați staționați în Europa, iar secretarul american al Apărării, Pete Hegseth, a transmis colegilor săi europeni că această prezență nu va fi menținută pe termen nedefinit.
„Recomandarea mea este să păstrăm această postură de forță așa cum este acum”, a afirmat generalul Cavoli în cadrul unei audieri în Comisia pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților a SUA.
Deși Statele Unite au suplimentat efectivele din Europa cu aproximativ 20.000 de soldați după invazia Rusiei în Ucraina, Cavoli a subliniat că nu recomandă reducerea acestora.
„Am recomandat constant menținerea forțelor suplimentate și voi continua să susțin acest punct de vedere dacă voi fi întrebat”, a declarat generalul.
Întrebat despre posibile relocări ale trupelor americane de pe flancul estic al NATO, Cavoli a răspuns că nu recomandă astfel de schimbări. „Locațiile principale ale acestor forțe rămân aceleași și acolo intenționez să le păstrez”, a spus el.
În timpul audierii, congresmeni din ambele partide, republican și democrat, au considerat că o eventuală decizie a președintelui Donald Trump de a retrage trupele din Europa ar fi o greșeală. Cu toate acestea, o astfel de decizie ar urma să fie bazată pe „interesele exprimate de Trump”, a explicat Katherine Thompson, asistentă a secretarului apărării.
Conform surselor citate de NBC News, oficiali de rang înalt din Departamentul american al Apărării analizează o posibilă retragere a aproximativ 10.000 de soldați din Europa de Est. Aceste unități fac parte din cele 20.000 de trupe trimise în 2022, în urma invaziei ruse în Ucraina, pentru a întări apărarea țărilor vecine Ucrainei.
În prima sa vizită externă ca secretar al Apărării, Pete Hegseth a declarat în februarie la Bruxelles că „realitățile strategice dificile împiedică SUA să se concentreze în primul rând pe securitatea Europei”. Statele Unite își propun să își direcționeze resursele spre securizarea graniței de sud și contracararea Chinei, a explicat Hegseth.
Trimite articolul
XRecomandarea mea este sa pastram pacea mondiala si ca fiecare sa isi vada de treaba lui. Fara exceptie.
SUA are datorii de 35 de trilioane de dolari dar mentine 750 de baze militare in intreaga lume, Acest model nu este nici sustenabil si nici de viitor. Imaginea SUA sufera si SUA incepe sa fie perceputa ca tara agresoare cam peste tot pe mapamond.
Este timpul ca SUA sa devina mare din nou concentrandu-si energiile acasa spre creatie si nu proiectandu-si puterea militara distructiva asupra lumii.
-
esti un milog
-
“SUA are datorii de 35 de trilioane de dolari dar mentine 750 de baze militare in intreaga lume” – imi place cum legi cu “dar” doua chestii care n-au vreo legatura. afara ploua dar mie imi place sa fluier
-
Nu mai bine sa plece rrussi inapoi la ei in grota ?