tion.ro Web analytics

Locuitorii din comuna timişeană Maşloc vor rămâne joi fără apă la robinete din cauza unor lucrări de spălare a reţelei de distribuţie, anunţă reprezentanţii societăţii Aquatim. La reluarea alimentării este posibil ca apa să aibă un conţinut mai ridicat de clor.
Ninge fără întrerupere la Maşloc. În această dimineaţă patru cadre didactice care fac naveta de la Timişoara au ajuns cu maşina în şanţ, iar zece copii care trebuiau să vină la şcoală cu microbuzul de la Alioş, au rămas acasă din cauza nămeţilor.
Copiii din învăţământul special de la Centrul Şcolar pentru Eduaţie Incluzivă „Paul Popescu Neveanu” din Timişoara, alături de cei de la Şcoala cu cls. I-VIII Pişchia şi Şcoala cu cls. I-VIII Maşloc au marcat, sub genericul „Împreună sărbătorim România”, ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.
Guvernul României lasă copiii de la Maşloc în continuare pe străzi. O nouă Hotărâre de Guvern a suplimentat bugetul Ministerului Educaţiei pe 2011. Din cele 20 de unităţi de învăţământ din Timiş aflate pe lista de priorităţi a învăţământului timişean „urgenţele”, două la număr, printre care şi Maşlocul, au fost efectiv „uitate” de la plăţi.
O nouă soluţie de compromis, găsită marţi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş pentru copiii de grădiniţă din Maşloc, vine, aparent, în ajutorul celor mici. Cu toate acestea, dacă va fi pusă în practică, „soluţia” va  perturba activitatea şcolii din localitatea timişeană.
Copiii de la grădiniţa din Maşloc au fost trimişi luni acasă. Toţi sunt răciţi şi bolnavi din cauza condiţiilor în care funcţionează grădiniţa „provizorie”. Locaţia desemnată să-i adăpostească nu are încălzire şi nici apă, iar sobele de teracotă reprezintă un real pericol.
Un bătrân de 82 de ani, din Alio,ş a surprins un hoţ  în timp ce acesta încerca să-i fure diferite bunuri, din ogradă. Cu ajutorul vecinilor, a reuşit să-l imobilizeze şi să-l predea poliţiei.
În 2007, printr-un proiect al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, al cărui denumire e deja istorie, Maşlocul urma să aibă o grădiniţă modernă, aşa cum au sperat şi alte aproximativ 50 de localităţi din Timiş. Astăzi, o clădire modernă, în imediata vecinătate a şcolii, îi aşteaptă pe cei mici. Degeaba însă... neînţelegerile „oamenilor mari” au lăsat preşcolarii pe străzi.
Motiv de bucurie astăzi pentru elevii din Maşloc. Voluntarii Smithfield le-au împărţit şcolarilor ghiozdane, penare, carioci, creioane şi orare. Maşlocul este una dintre cele 21 de locaţii unde la început de an şcolar, reprezentanţii firmei vor fi distribui cadouri la început de an şcolar.
Trei tineri suspectaţi că au spart un imobil care ar fi trebuit să adăpostească grădiniţa din localitatea Maşloc, judeţul Timiş, au fost prinşi, joi, de poliţişti. Adolescenţii, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani nu au acţionat doar o singură noapte, ci mai bine de o lună, fără să fie deranjaţi de nimeni.

Ştirile judeţului Timiş

Octavian Crețu a fost ales drept noul rector al UMF Timișoara
A fost ales noul rector al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, Octavian Crețu, acesta clasându-se pe primul loc cu o majoritate covârșitoare de voturi.

Capitala Culturala

„Take, Ianke şi Cadîr" de Victor Ion Popa vine în fața iubitorilor de teatru timișoreni
„Take, Ianke şi Cadîr" de Victor Ion Popa este una dintre cele mai marcante creații ale dramaturgiei românești. În curând o veți putea vedea la Timișoara.

Eveniment

Accident cu trei victime la limita dintre Timiș și Hunedoara. UPDATE
Accident de circulație, joi după-masă, în zona localității timișene Coșevița. Un autoturism se pare că s-a lovit de un autotren. În urma coliziunii, trei persoane au fost rănite, două dintre acestea rămânând încarcerate. UPDATE: Cum s-a produs accidentul 10

Ştirile judeţului Timiş

Priveghere de noapte la o mănăstire de lângă Timișoara
La o mănăstire de lângă Timișoara, sâmbătă, slujba va începe la ora 2.30 dimineața. Este vorba despre privegherea de noapte („privegherea de toată noaptea”), o slujbă specială care se „săvârșește” cu precădere în mănăstiri, dată fiind lungimea ei.

Capitala Culturala

Linked Culture, evenimentul dedicat marketing-ului cultural, a ajuns la cea de-a patra ediție
Titus Carole și Edmond Lenarth de la Electric Castle, Ioana Păun și Cătălin Olaru sunt printre primii invitați care și-au anunțat prezența la Linked Culture 2020, eveniment dedicat marketing-ului și management-ului cultural.

Ştirile judeţului Timiş

La zece ani de la primul proiect ar putea începe lucrările la linia de tramvai din Calea Stan Vidrighin
Au trecut mai bine de zece ani de când Consiliul Local Timișoara aproba un studiu de fezabilitate pentru modernizarea liniei de tramvai din Calea Stan Vidrighin, iar consilierii locali au aprobat, la ultima ședință de plen, un nou SF. Acum, însă, sunt prevăzuți și bani în buget. Cam trei la sută din valoarea lucrării. 6

România

Companiile, obligate să depună anual la ONRC o informare privind acționarii
Noi reguli pentru companii: acestea vor trebui să depună anual, la Oficiul Național al Registrului Comerțului, o informare privind acționarii. Dacă nu vor respecta această regulă, pot risca amenzi între 5.000 și 10.000 de lei. 1

Târgul Imobiliar

Cum decorăm și mobilăm camera copilului
Camera copilului este un spațiu care, mai devreme sau mai târziu, va deveni... folositor. Ce culori folosim pentru această cameră și ce fel de mobilier alegem?

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.