Situație incredibilă în cazul locatarilor din blocul de pe Miorița 8. După ce, joi, subprefectul de Timiș, Daniel Franțescu, a anunțat că spațiul nu mai prezintă pericol și că a transmis administratorului blocului o listă cu firme din județul Timiș pentru igienizarea spațiului, nimeni nu a dorit să intre în bloc. „Nimeni nu a vrut să vină, 15 firme”, le-a spus administratorul clădirii jurnaliștilor.
La Timișoara încă mai sunt pacienți în spital din blocurile evacuate din zona Complexului Studențesc. Legiștii au spus, în urma analizelor preliminare, că în cazul celor doi copii care au murit sâmbătă există suspiciunea de intoxicare cu o substanță toxică extrem de puternică. Mama unuia dintre copii a murit luni. În două spitale mai sunt internați pacienți, adulți și copii, dar o mare parte dintre ei vor fi externați, cel mai probabil, astăzi, vineri, 22 noiembrie.
Polițiștii timișoreni care au ajuns, miercuri, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara au mers acolo la „dispoziția conducerii” IPJ Timiș. Șefii lor și-au exprimat „neliniștea cu privire la ofițerii și subofițerii care au intervenit la bloc”, a spus și medicul șef al UPU – SMURD, Mihai Grecu. Vă reamintim că sursele tion.ro susțineau că unii dintre oamenii legii ar fi prezentat simptome de greață și vărsături și au primit medicație înainte de a pleca acasă.
Trei persoane au murit la Timișoara, printre care și doi copilași, după ce au fost gazați cu o substanță din aceeași clasă ca și cele folosite de naziști în lagărele de concentrare. La trei zile după ce au intrat în alertă, echipele CBRN încă descopereau imobile în care a avut lucrări patronul inconștient al firmei de deratizare și dezinsecție care i-a ucis pe cei trei.
Bâlbă a autorităților în gestionarea situației de la blocul de pe strada Vaida Voievod numărul 1 din Timișoara a fost semnalată încă de miercuri de reporterii tion.ro. Accesul locatarilor a fost permis în imobil, marți seară, la aproximativ 24 de ore de la evacuare, inclusiv echipelor de știri prezente la fața locului. După plecarea jurnaliștilor, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a revenit asupra deciziei, iar în timpul ședinței DSP a decis că locatarii trebuie evacuați. Motivul? Siguranța celor care locuiesc în bloc...
Sănătate
Medicii Spitalului CFR Timișoara ne informează cu privire la dermatita atopică sau eczema, o boală cronică care afectează 1 din 10 români.
Eveniment
Tentativă de sinucidere, joi după-masă, la Timișoara. Un bărbat s-a urcat pe o macara de pe șantierul viitoarei clinici de Mari Arși și amenință că se va arunca în gol.
Ştiri din Timiș
ADVERTORIAL. De la modestele începuturi ca magazin de tăiței în Coreea anilor 1930, până la gigantul tehnologic care produce astăzi cele mai performante gadget-uri, povestea brandului Samsung este una fascinantă. Pentru a înțelege mai bine valoarea produselor pe care le poți oferi cadou familiei tale, trebuie să cunoști mai întâi istoria impresionantă a companiei care le produce.
Ştiri din Timiș
CRESTEREA COMPETITIVITATII PE PIATA STOMATOLOGICA A S.C. HAZEM DENTAL ORTHODONTICS SRL din Timisoara, prin Modernizare și Dotare cu Tehnologie de Ultimă Generație, finantat prin Programul Regional Vest 2021-2027, apelul PRV/1.3.A/2 Sprijin pentru microîntreprinderi - Apel 2.
Ştiri din Timiș
În după-amiaza zilei de joi, 12 decembrie, consilierii locali ar fi trebuit să voteze proiectul de taxe și impozite pe anul 2025. Primarul Dominic Fritz anunță, însă, că l-a retras.
4
Ştiri din Timiș
O universitate din Timișoara a ajuns în clasamentul universitar al Times Higher Education. Lista reunește universitățile care au avut cele mai performante programe de învățare online.
Ştiri din Timiș
Asociația „Inima îți vorbește” lansează o campanie națională de strângere de fonduri pentru zeci de copii din Timiș. Fii și tu vocea acestora și alătură-te campaniei!
Ştiri din Timiș
ADVERTORIAL. Cumpărăturile uzuale reprezintă o parte substanțială din cheltuielile lunare și, mai ales în perioada sărbătorilor, sumele se dublează. Acum ai nevoie de mai multe produse pentru pregătirea meselor festive și, în plus, trebuie să faci achiziții pentru a decora casa și să investești în cadouri pentru cei dragi.