
Opt dintre cei peste 100 de tineri care așteaptă de mai bine de patru ani să intre în posesia terenurilor promise de fosta administrație au început săptămâna cu bine. Reprezentanții primăriei au semnat primele contracte de atribuire în folosință gratuită a parcelelor în baza Legii 15. Sunt cei care au mers în instanță și au obținut sentințe definitive. Ceilalți trebuie să mai ducă documente la primărie. Printre ei, și Cătălin Iapă, fost consilier personal al lui Nicolae Robu și fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Vești bune pentru cei 128 de tineri din Timișoara care așteaptă de cel puțin patru ani să intre în posesia terenurilor promise de fostul primar Nicolae Robu. Ei și-ar putea primi parcelele în acest final de an. Viceprimarul Cosmin Tabără spune că proiectul de hotărâre privind atribuirea terenurilor e gata să intre în consiliul local. Sunt câteva condiții pentru tineri. UPDATE. Doar 118 beneficiari, primarul a semnat proiectul. Nu se știe când vor fi utilități

Epopeea terenurilor pentru tineri bântuie și noua administrație a Timișoarei. Povestea începută acum mai bine de patru ani pare că nu-și mai găsește sfârșitul. Unii tineri încă se judecă cu Primăria Timișoara, au câștigat și daune morale, dar tot nu primesc ce li s-a promis. Avocații acestora acuză municipalitatea de nepăsare, dar viceprimarul Tabără cere din nou răbdare.

128 de tineri din Timișoara așteaptă de mai bine de patru ani să își construiască o casă. Ei sunt „fericiții” câștigători ai competiției de dosare organizată de primărie pentru terenuri gratuite, în baza Legii 15/2003. Reprezentanții PMT tot promit că le împart din martie 2017, dar au apărut tot felul de probleme. S-a ajuns și în instanță, unde unii tineri au câștigat și daune morale.
Ştiri din Timiș
Reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că a încheiat contractul pentru lucrările de reabilitare termică de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6. Valoarea acestora este de 1,6 milioane de lei, fără TVA. Investiția avea și o cofinanțare europeană pe POR 2014 - 2020, dar aceasta este în mare parte pierdută pentru că proiectul nu poate fi finalizat la termen, până în 31 decembrie 2023.
Ştiri din Timiș
Viceprimarul Ruben Lațcău a explicat luni, 4 decembrie, la aproape o săptămâna de la testele cu tramvaiul făcute pe bulevardul Cetății, care ar fi modul în care va fi rezolvată problema. Practic, problema este la linia de tramvai și va trebui refăcută toată intersecția cu Calea Torontalului.
2
Ştiri din Timiș
Au mai rămas doar două zile până când vom sărbători Sfântul Nicolae, iar ghetuțele copiilor sunt pregătite să fie umplute cu cadouri. Încet, încet orașul a fost împânzit de tarabe de unde pot fi cumpărate tradiționalele nuielușe. Prețurile sunt pentru toate buzunarele.
1
Eveniment
Mai mulți șoferi din Timiș s-au ales cu dosare penale pe numele lor, pentru că s-au urcat la volan deși consumaseră băuturi alcoolice. În Timișoara, polițiștii de la Rutieră au depistat inclusiv un tânăr de 33 de ani care conducea fără permis.
1
Ştiri din Timiș
Angajații Direcției Regionale de Statistică Timiș au ieșit luni, 4 decembrie, în fața instituției, continuând protestele începute în urmă cu aproape două săptămâni. Aceștia le cer guvernanților „respect pentru statistică” și „respect pentru ceea ce v-ați asumat”.
2
Ştiri din Timiș
Sezonul de iarnă este tradițional dedicat pregătirii cămărilor și congelatoarelor pentru sărbători. Deși a suferit multe transformări, tăierea porcului pentru Crăciun rămâne un obicei păstrat cu sfințenie și în rândul bănățenilor. Tehnica tăierii, rețeta mezelurilor, preparatele sunt perfecționate ani la rând, în funcție de fiecare familie în parte iar, în funcție de zona etnografică există și preparate cu un grad foarte mare de specificitate.
1
Mapamond
Potrivit Reuters, în Rusia, temperaturile au scăzut până la -50°C în Siberia, în timp ce viscolul și ninsorile abundente au perturbat zborurile de pe aeroporturile din Moscova.
România
Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare DICASTERIAL organizează, luni, miting de protest la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti. Printre motive se regăsesc neplata integrală a salariilor şi a altor drepturi de natură salarială, precum şi lipsa resurselor materiale necesare funcţionării, în condiţii normale, a activităţii instanţelor judecătoreşti.