tion.ro Web analytics

Norocoși, dar nu prea! Cei 128 de tineri care au câștigat competiția de dosare pentru o parcelă gratuită de la primărie încă așteaptă să fie chemați să semneze contractele. Nu se va întâmpla prea curând, pentru că încă se așteaptă Ok-ul Curții de Conturi. În plus, unii au deja proprietăți.
Câțiva tineri care ar trebui să primească terenuri gratuite de la primărie au decis să se adreseze instanței. Așteaptă de trei ani să intre în posesia parcelelor promise de municipalitate, dar ambițiile celor din primărie au adus și controale de la ANI și Curtea de Conturi în miezul problemei. PMT are în sfârșit modelul de contract, dar între timp s-a ajuns iar în instanță.
128 de tineri din Timișoara stau de doi ani cu 10.000 de euro blocați în conturi și așteaptă ca funcționarii din primărie să finalizeze competiția de dosare lansată în baza Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Acum, comisia specială din primărie cere părerile primăriilor din Alianța Vestului, dar vrea și lămuriri de la Parlamentul României. Consilierii locali validează din nou lista terenurilor, de data aceasta pentru anul 2019.

La licitaţie vor putea participa lugojenii care doresc să îşi construiască o locuinţă, indiferent că au sub 35 de ani sau peste 35 de ani, dar vor primi teren gratuit cei care, pe baza declaraţiilor notariale, dovedesc că atât ei cât şi părinţii nu au proprietăţi.

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 8 decembrie 2022, în Timișoara?
Ziua de joi, 8 decembrie, vă așteaptă cu un concert caritabil pentru sprijinirea bolnavilor cu cancer, dar și cu expoziții sau spectacole de teatru.

Mapamond

Românii au petrecut peste 400.000 de nopți în 2021 în Austria, singura țară care nu ne vrea în Schengen
România este una dintre țările din care provin cei mai mulți turiști care au ales Austria ca destinație, chiar și în perioada pandemiei. Potrivit unui studiu, în 2021, românii au petrecut 400.000 de nopți în singura țară care nu ne vrea în spațiul Schengen. 1

Ştiri din Timiș

Cumpără darurile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Town
La Iulius Town, deja se simte magia sărbătorilor de iarnă, brandurile te întâmpină cu articole de sezon și este timpul să începi căutarea darurilor desăvârșite, care vor fi oferite de Moș Crăciun. „Dăm tonul la cadouri!”, iar tu ești premiat de Iulius Town, la cumpărături. Spiridușii Moșului s-au instalat deja în zona Centrului Info din Iulius Mall, așa că e timpul să te transformi în ajutorul lui Moș Crăciun.

România

Ucraina, Roxadustat și Florin Salam, în topul căutărilor românilor pe Google în 2022
Google România a întocmit un top al celor mai populare căutări pentru anul 2022. Ucraina, Recensământ și Regina Elisabeta au fost cele mai populare căutări. Printre întrebările cel mai des adresate se numără „Ce este Roxadustat” și „Ce este legea marțială”. Florin Salam, Putin și David Popovici sunt oamenii cel mai des prezenți în căutările românilor pe Google. 1

România

Legea restaurării clădirilor istorice, inițiată de senatorul USR Raoul Trifan, a fost adoptată de Parlament
Camera Deputaților a adoptat miercuri, 7 decembrie, proiectul legislativ inițiat anul trecut de senatorul USR Raoul Trifan privind restaurarea clădirilor istorice. Acest proiect oferă unelte suplimentare primăriilor care își doresc să repare fațadele clădirilor de patrimoniu.

Ştiri din Timiș

Protecția Consumatorilor Timiș face controale tematice înaintea sărbătorilor de iarnă
Angajații Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au demarat verificările tematice pe care le fac anual la produsele de sezon în preajma sărbătorilor de iarnă. Potrivit comisarului-șef Mihai Alin Gubandru, rezultatele vor fi centralizate și făcute publice la finalul acțiunilor de control.

Eveniment

Circ în Gara de Nord din Timișoara. Un tânăr și-a bătut iubita
Scandal miercuri, în jurul prânzului, în Gara de Nord din Timișoara, unde un tânăr a început să se certe cu iubita, pe care apoi a luat-o la bătaie. Acesta s-a ales acum cu dosar penal pentru violență în familie. 6

România

Cazierul judiciar va putea fi eliberat în format electronic
Miercuri, 7 decembrie, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care este introdusă posibilitatea de eliberare a cazierului judiciar inclusiv în format electronic. Legea merge la promulgare.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici