tion.ro Web analytics

La două săptămâni de la debutul anului școlar, șase localități din Timiș au depășit incidența de 6 la mia de locuitori, iar elevii și preșcolarii trec în scenariu online a hotărât Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Este vorba despre localitățile: Bara, Moravița, Ghiroda, Bucovăț, Pădureni și Moșnița Nouă.
Contextul epidemiologic, dar și lucrările la infrastructura școlară care au loc în unitățile de învățământ vor face ca la început de an unele clase să fie mutate în alte corpuri de clădire sau să facă ore de după-amiază. Inspectorul școlar general de Timiș spune că, împreună cu autoritățile locale, sunt căutate soluții.
Prefectura Timiș a stabilit scenariile în funcție de care elevii din județ vin în ultima săptămână la școală. Cei din Boldur pot reveni în scenariul „verde”. Fiindcă ultima săptămână de școală a coincis cu Evaluarea Națională, școlile și-au putut organiza programul cum au dorit.
„Violența în școli există dintotdeauna”, este concluzia inspectorilor școlari din Timiș după ședința de urgență care a avut loc după cazul grav de bullying de la Liceul Alimentar. Din 2014 până acum a scăzut violența în școli la Timișoara, datorită camerelor video și, evident, orelor online. Acum reapar scandalurile, astfel că se iau câteva măsuri.
Toți elevii din Timișoara, Lugoj și alte 76 de localități din județ sunt în bănci de miercuri, 19 mai, după schimbarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ. În total, sunt peste 89.000 de școlari prezenți fizic la școală. În unele localități mai există elevi care învață online.

Ştiri din Timiș

A murit scriitorul Daniel Vighi, Cetățean de Onoare al Timișoarei
Veste foarte tristă pentru timișoreni. A murit scriitorul şi profesorul universitar Daniel Vighi, fondator al Societăţii Timişoara şi al Alianţei Civice, sâmbătă dimineața, la Spitalul Județean din Timișoara. Joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara, însă de la care a lipsit, i-a fost acordat titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei.

Ştiri din Timiș

Criză de forță de muncă în Timiș. Cei mai mulți angajați, „importați” din Nepal
Județul Timiș se confruntă cu un deficit al forței de muncă. Unele firme aduc angajați chiar din Nepal, țară aflată în sudul Asiei, la mii de kilometri distanță. La Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Timiș sunt disponibile, în momentul de față, aproximativ 2.100 de locuri de muncă. Se caută mai ales muncitori pentru fabrici, dar și lucrători comerciali ori șoferi.

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 26 noiembrie 2022, în Timișoara?
Sâmbătă, 26 noiembrie, se deschide Târgul Winter in MY TOWN la Iulius Town. Mai au loc spectacole de teatru, dans, concerte și lansări de carte.

Ştiri din Timiș

CJT oferă vouchere de inovare pentru antreprenori. Sunt vizați și studenții
Administrația județeană caută antreprenori inspirați, cu soluții inovatoare și de impact. Ei vor primi vouchere de inovare, prin intermediul programului Academia Acsell. Voucherul nu este oferit în bani, ci constă în zeci de ore de training și mentorat oferite de experții din cadrul parteneriatului.

Ştiri din Timiș

SC BLUESYS SRL anunţă intenţia de obţinere a autorizaţiei de mediu

Ştiri din Timiș

Teatrul Național din Timișoara, promotor al solidarității și civismului, în toate implicațiile sale
Teatrul Național din Timișoara se regăsește de peste 17 ani în principiile de solidaritate și civism pe care le promovează Capitala Europeană a Culturii. Sprijinul acordat dreptului oamenilor la exprimarea propriei individualități, indiferent de rasă, de gen sau de naționalitate, reprezintă un vector de direcție fundamental pentru acesta.

Ştiri din Timiș

VIDEO. Hărțuirea online, în creștere. Metode de prevenție pentru părinții copiilor din Timiș
În urma amplificării fenomenului de cyberbullying după perioada pandemiei, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistență Educațională Timiş CJRAE Timiș a realizat un videoclip care conține informații de prevenție pentru părinți. 2

Angajari TION

Angajam sef echipa si operator warehouse

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici