tion.ro Web analytics

Forțele de ordine au fost nevoite să intervină, miercuri seară, în Piața Victoriei din Timișoara, între votanții AUR și George Simion, liderul formațiunii politice, și revoluționari. După câteva zeci de minute, scandalul s-a mutat în fața Catedralei Mitropolitane, unde reprezentanții AUR au vrut să aprindă lumânări, pe treptele pe care, în urmă cu 31 de ani, oamenii se jertfeau pentru libertate.
O cruce imensă, formată din candele, a fost aprinsă și anul acesta în Centrul Timișoarei, în locul în care în urmă cu 29 de ani Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism. Timișorenii strigau acolo pentru primele dăți „Libertate”, în decembrie 1989, iar acum au venit să le aducă un omagiu celor care au căzut secerați de gloanțe.
„Noi nu uităm, noi nu iertăm!”. Suporterii ASU Poli Timișoara au ieșit din nou pe străzile Timișoarei. Și-au dat întâlnire în locul în care în urmă cu 29 de ani s-a aprins focul libertății. Oameni de toate vârstele au pornit din Piața Maria spre Cimitirul Eroilor. Au mers pe urmele martirilor care au luptat pentru libertate, „pentru ca anii ce vor veni să fie mai frumoși”.

România

Trei noi cazuri de variola maimuţei în România
Ministerul Sănătății a anunțat că pe teritoriul României au fost confirmate încă trei cazuri de variola maimuței. Este vorba despre trei bărbaţi din Bucureşti şi din judeţul Timiş.

Ştiri din Timiș

Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără
În data de 24 mai, primarul Dominic Fritz îi transmitea viceprimarului Cosmin Tabără atât personal, cât și prin intermediul unei conferințe de presă, că îi va lua din atribuții dacă va mai vota împotriva proiectelor promovate de administrația locală. Iată că Fritz s-a ținut de cuvânt și a făcut acest lucru.

Ştiri din Timiș

Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara
Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale au fost într-o vizită la Spitalul Județean Timișoara pentru a verifica stadiul proiectului ce vizează relocarea mai multor secții ale unității sanitare și construcția Centrului de mari arși.

Ştiri din Timiș

Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"
Proiectul „Agenda România 2050. O conversație despre viitorul României” ajunge la etapa a șasea, în care sunt analizate percepțiile asupra securității naționale a viitorului. Majoritatea opiniei publice românești este pro-vest.

Eveniment

Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore
Amenzi pe bandă rulantă, în numai câteva ore, pentru bicicliști și trotinetiști. Polițiștii de la rutieră au desfășurat din nou controale, la Timișoara, și i-au avut în vedere pe cei care circulă pe două roți. Nu i-au scăpat însă din ochi nici pe șoferi.

Eveniment

FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului
Mașinile abandonate pe raza orașului le dau în continuare bătăi de cap polițiștilor locali din Timișoara. Numai de la începutul anului oamenii legii au luat în evidență aproximativ 1000 de astfel de autoturisme, iar peste 600 dintre ele au fost deja ridicate de pe domeniul public. 1

Ştiri din Timiș

FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare
Municipalitatea a demarat achiziția pentru serviciile de măsurare a suprafețelor străzilor, trotuarelor, aliniamentelor verzi și pistelor de biciclete. 1

Mapamond

Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat două noi decese cauzate de variola maimuţei de la ultima actualizare a situaţiei epidemiologice din 27 iunie. Totalul cazurilor se ridică la trei de la începutul anului. Boala s-a răspândit în zone noi. 1

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici