
De ce ținem post? Răspunsul este particular fiecăruia dintre noi, iar rezultatele sunt și ele asemenea. Ce putem căuta cu toții este poate nevoia de atenție, de simplitate și o mai bună viziune și claritate a vieții. Iar acestea se pot traduce mai simplu: SĂNĂTATE! Să ne fie de folos cele scrise aici, iar perioada de post ce vine să ne facă mai atenți și mai buni cu noi și cu cei din jurul nostru!

Corpurile noastre sunt alcătuite ”din ceea ce mâncăm”, aceasta presupune că dieta "alimentează" corpurile, fiind și ”cheia” prin care ne protejăm împotriva bolilor, menținând o greutate sănătoasă și o stare de bine, în general. Cu toate acestea, realizarea unui regim alimentar sănătos, echilibrat poate fi greu de obținut pentru mulți dintre noi. Îmi propun ca până la sfârșitul acestui articol să știți ce alimente să puneți pe farfurie și de ce, astfel încât să puteți face modificările necesare pentru a vă simți minunat.
O masă corect formată, ce respectă proporția crudului și corecta asociere a nutrienților, ar trebui să ne facă a ne simți plini de energie, vitalizați și în niciun caz să ne îndemne la somn. Dacă ne este somn după masă, înseamnă că energia pe care o cheltuie organismul pentru digestie este mai mare decât cea pe care o aduce hrana, ca și aport de energie, înseamnă că anumite combinații fac digestia foarte greoaie și, în loc să ne hrănim cu nutrienți, noi ne luăm din vitalitate și energie. ”Dăm de lucru organismului nostru”, de parcă ”nu suntem cu el”, ci am fi ”împotriva lui”!
Atunci când neurotransmițătorii se găsesc în cantitate suficientă în organism, starea noastră generală, fizică-emoțională-psihică, este una bună. La cel mai mic dezechilibru sau la o epuizare a acestora, apare un apetit diferit, unele persone ar mânca continuu – în mod deosebit dulciuri sau produse cu amidon! -, altele se înfometează și încearcă să facă față stărilor sufletești în care se află. (Loarca-Pina, G et. al. 1996)
Azi în Timișoara
Luni, 15 august, puteți participa la un concert Țapinarii, dar și la un atelier pentru trupe cu membrii formației. Vă așteaptă și alte activități, precum un atelier de modelaj sau o oră de dans.
Ştiri din Timiș
Digitalizarea activității medicale în Blocul Operator și Clinica ATI a pornit în anul 2020, ceea ce îi ajută atât pe pacienți, cât și pe medici.
1
Ştiri din Timiș
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Foeni au descoperit două autoturisme în valoare de 29.000 de euro căutate de autoritățile din Italia și Suedia.
Eveniment
FOTO. Acțiunile pompierilor români continuă în Franța, în Parcul natural regional Landes de Gascogne
Misiunile modulului național de stins incendii continuă, de data aceasta în altă zonă de intervenție, în cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne din Franța.
Eveniment
Sâmbătă, la nivelul județului, polițiștii de la Rutieră au organizat o acțiune cu efective mărite. Au dat amenzi de peste 70.000 de lei în numai câteva ore.
2
Eveniment
În perioada 12-13 august, polițiști timișeni au acționat în județ pentru prevenirea, descurajarea și combaterea oricăror evenimente negative și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. Au desfășurat, de asemenea, și o campanie împotriva consumului de droguri.
Ştiri din Timiș
Va fi mare sărbătoare în satul Chișoda la începutul săptămânii viitoare. Pe scenă vor urca îndrăgiții soliști Mihaela Petrovici și Dumitru Teleagă, dar și Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” din Giroc.
Sănătate
Trei copii diagnosticați cu boli hemato-oncologice au nevoie urgentă de sânge, iar Academia Mămicilor din Timișoara face apel la populație să vină să doneze.