tion.ro Web analytics

Una din promisiunile primarului la dezbaterea de buget de anul trecut era realizarea unei rețele coerente de piste de biciclete în oraș și, mai mult, chiar a unei autostrăzi pentru biciclete, care ar urma să lege inclusiv comunele periurbane de Timișoara. Abia la finele anului trecut, însă, primăria a lansat licitația doar pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al rețelei de biciclete și, deși a fost bătaie pe contractul de 150.000 de euro, concursul nu s-a finalizat.
Directorul Apelor Banat, Titu Bojin, a atras atenția, în ședința de plen de miercuri a Consiliului Județean Timiș, că într-o lună se încheie cei cinci ani de administrare a pistei de biciclete de pe malul Begăi, cea care ajunge până la granița cu Serbia, iar după acest termen, dacă ea nu va fi preluată de Consiliul Județean Timiș, va rămâne de izbeliște. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, susține că are nevoie de timp pentru a analiza ce ar însemna administrarea acestei piste.
Plimbările cu bicicleta pe pista care duce din Timișoara spre Serbia sunt riscante, în această perioadă. Bicicliștii au de trecut printre buruieni, iarbă înaltă și unii copaci care își întind crengile care pot încurca serios o deplasare. La Podul Modoș s-a creat, din buruieni și un... „semitunel”, care îi surprinde pe bicicliști chiar înainte de a se termina pista aflată în grija primăriei din urbea de pe Bega. Reprezentanții primăriei transmit că buruienile vor dispărea în aceste zile...

Ştiri din Timiș

Revin arborii de mari dimensiuni în Piața Libertății din Timișoara
Primarul Dominic Fritz a anunțat că în bugetul local pentru 2022 vor fi alocați mai mulți bani plantării de arbori de mari dimensiuni, în mai multe zone ale orașului, printre care și Piața Libertății.

Ştiri din Timiș

Consiliul Județean Timiș reziliază contractul cu constructorul care lărgește drumul Dumbrăvița - A1. Licitația va fi reluată
CJ Timiș a decis să rezilieze contractul cu Tehnocer, firma care se ocupă de lărgirea și modernizarea drumului Dumbrăvița - A1. Rezilierea are legătură cu slaba mobilizare a constructorului pe teren, dar și cu falimentul societății City Insurance, care trebuia să garanteze polița de asigurare.

Ştiri din Timiș

Se oprește temporar apa pe o stradă din Buziaș
Reprezentanții Aquatim anunță că joi se va întrerupe furnizarea apei pe strada Tiberiu Brediceanu din Buziaș. Vor avea loc lucrări la noua rețea de distribuție.

Ştiri din Timiș

Tramvaiele noi vor avea o hală specială de mentenanță. Primăria dă aproape 14.000 de euro pentru proiectarea ei
Noile tramvaie turcești care vor ajunge la Timișoara urmează să aibă o hală de mentenanță special dedicată lor. Pentru serviciile de proiectare, primăria plătește 69.020 de lei, cu TVA.

Ştiri din Timiș

Primăria Timișoara a semnat contractul cu firma care va promova proiectul de reabilitare de pe Calea Bogdăneștilor
Primăria Timișoara a semnat un contract de servicii pentru promovarea proiectului „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în municipiul Timișoara, traseu 5, Calea Bogdăneștilor”. Costă peste 33.000 de lei, cu tot cu TVA.

Ştiri din Timiș

În Moșnița Nouă și Dumbrăvița, rata de infectare a trecut de 22 la mia de locuitori. Situația în județ
Ratele de infectare în județ au continuat să crească. Cea mai mare incidență este la Moșnița Nouă, unde ajunge aproape de 23 la mia de locuitori. La Timișoara a trecut de 10/1000. 4

Ştiri din Timiș

Grevă de avertisment în școli, inclusiv în Timiș. Inspectorul general: „Am demarat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă”
A fost grevă de avertisment de două ore în școlile din toată țara, miercuri. Și în Timiș s-a ținut, cu prezența la clasă, însă fără predare. Inspectorul școlar general al Timișului spune că deja se fac demersuri pentru renegocierea contractului colectiv de muncă și vrea ca dascălii din județ să aibă parte de „lucruri benefice”. 1

Sănătate

Coronavirus, 19 ianuarie: Tot peste 16.000 de cazuri în România. 1.006 infectări în Timiș din 4.741 de teste
În România, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 16.610 de persoane infectate cu Covid-19, în timp ce marți au fost 16.760. La nivel național au fost raportate 58 de decese, dintre care două anterioare intervalului de referință. În Timiș sunt 1.006 cazuri și 14 focare active. 1

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici