tion.ro Web analytics

Peste 100 de clădiri istorice din Timișoara ar putea fi supraimpozitate în 2020. Decizia finală se va lua la ultimul plen al Consiliului Local Timișoara din acest an, care are o ordine de zi record, cu 211 (!) puncte ce vor intra în dezbatere. Majoritatea se referă la creșterea impozitelor între 200 și 400 la sută pentru clădiri istorice aflate în paragină.
Mai multe ambasade ale țărilor din Uniunea Europeană la Moscova au primit o listă cu 89 de persoane care au interdicție de a întra în Rusia, printre care se numără și cinci români. Astfel, Iulian Chifu, Eugen Tomac, Gheorghe Haţegan, Adrian Cioroianu şi Liviu Chondon au fost declarate persona non grata de către statul rus.
În 2015 se anunţă festivaluri şi manifestări culturale în general de aproape 2 milioane de euro la Timişoara, iar aici vorbim doar despre contribuţia primăriei la organizarea acestor evenimente. Asta, dacă aleşii locali vor aproba bugetul propus pentru Agenda Culturală. Fie că vorbim despre muzică şi dans, spectacole de teatru, film sau literatură, anul acesta timişorenii vor avea parte de peste 20 de festivaluri. De cea mai consistentă finanţare, peste 200.000 de euro, va beneficia un nou festival: Timişoara International Music Festival – celebrul EXIT!
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a prezentat, vineri, o listă cu toate proiectele pe care primăria intenţionează să le facă atât în 2015, cât şi în anii următori. Întreg portofoliul numără peste 250 de poziţii. O parte, cum ar fi lărgirea şi străzii Pasajului Popa Şapcă, va începe în acest an, altele sunt proiecte deja în derulare, ce vor continua în 2015. Majoritatea, însă, sunt proiecte programate să înceapă în anii următori, deoarece nici primarul Timişoarei nu cunoaşte la cât s-ar ridica valoarea totală a acestora. În orice caz, vorbim de miliarde de euro.

Eveniment

Pedeapsă înjumătățită pentru un bărbat din Timiș care a violat o fată de mai multe ori
Noroc curat pentru un bărbat de 53 de ani, cercetat pentru agresiune sexuală în formă continuată, în Timiș. Individul a fost condamnat în urmă cu câteva luni la șase ani de închisoare pentru că ar fi agresat sexual o minoră, dar la apel pedeapsa i-a fost redusă cu doi ani. Mai mult, după scăderea perioadei de arest preventiv, bărbatul a rămas să petreacă trei ani și o lună în spatele gratiilor.

TION ITCom

Încărcător unic pentru toate dispozitivele electronice
Parlamentul European a aprobat noi reguli care vor introduce în Uniunea Europeană un singur dispozitiv de încărcare pentru telefoane mobile, tablete și aparate foto până în 2024.

Eveniment

Tir încărcat cu făină, cuprins de flăcări pe autostrada A1, în apropiere de Giarmata Mare
Intervenție a pompierilor marți după-masă, pe A1, în apropiere de Giarmata Mare. Salvatorii au fost chemați să intervină după ce un tir încărcat cu făină a fost cuprins de flăcări. Remorca a fost distrusă complet.

Ştiri din Timiș

FOTO. Motanul Fritz, Rex și Cindy, mascotele unităților de pompieri din județ
Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită la toate subunitățile de pompieri din Timiș. Cei de la ISU se bucură alături de prietenii necuvântători pe care i-au salvat în diferite misiuni, iar apoi i-au adoptat pentru că nimeni nu-i voia. La Detașamentul de Pompieri Lugoj sunt patru căței care trăiesc de ceva timp alături de salvatorii lor. Și la sediul central din Timișoara, motanul Fritz, care a sărit gardul unității, a rămas alături de pompieri.

Sănătate

Focar de Covid la Spitalul Județean Timișoara
Direcția de Sănătate Publică declară activ un focar de Covid la Spitalul Județean din Timișoara, unde au fost mai multe cazuri identificate în rândul pacienților.

Diverse

Vând palincă de mere 50 grade, palincă de prune 55 grade, calitate ireproșabilă în Timișoara, 35 lei l, 0773926163

Diverse

Vând palincă de caise 50 grad, palincă de cireșe 51 grade, palincă de gutui triplu distilată 55 grade, în Timsioara, 80 lei l, 0773926163

Diverse

Vând slănină afumată 30 lei kg, și palincă de pere pădurețe 50 grade, 50 lei l, 0773926163

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici