tion.ro Web analytics

Sute de timișoreni au participat, sâmbătă, la cea de-a șaptea ediție a Festivalului Luminii. Pentru cei mari, dar și pentru cei mici, s-au pregătit o grămadă de surprize, iar după lăsarea serii vizitatorii au putut să se bucure de un spectacol fascinant de jonglerii cu foc. Evenimentul a avut parte și de muzică, pe scene urcând tinerii muzicieni de la Peregrinii. Totuși, atracția principală a serii au fost cele 5.000 de gulguțe care au luminat întreg parcul.
Timișorenii sunt invitați la sfârșitul săptămânii să ia parte la un altfel de eveniment. Este vorba despre „Festivalul Luminii”, ajuns la cea de-a șaptea ediție. Ca și în anii precedenți, s-au pregătit o mulțime de surprize pentru vizitatori. De asemenea, după lăsarea serii, în Parcul Rozelor, unde se desfășoară evenimentul, se va lua curentul, iar zona va fi iluminată de 5.000 de lampioane, zise și gulguțe.
Bucuria lucrurilor mărunte, dar frumoase, li s-a înfăţişat sâmbătă seara timişorenilor care au înfruntat vremea mohorâtă pentru a participa la Festivalul Luminii. Aleile din Parcul Central al Timişoarei au fost luminate de mii şi mii de lampioane speciale - „gulguţe", cum au botezat cercetaşii cutiuţele din hârtie cu lumânări în ele pe care le-au confecţionat special pentru acest eveniment –, iar cei prezenţi au avut parte şi de un spectacol de jonglerii cu flăcări.
Timişorenii sunt invitaţi din nou să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Festivalului Luminii, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare în Parcul Central. Vor fi diverse ateliere de creaţie, jocuri, spectacole de teatru de păpuşi, jonglerii cu foc şi schimburi de cărţi, iar organizatorii plănuiesc să aprindă peste 3.000 de lampioane speciale în parc.
Cerul Timişoarei a fost brăzdat de lampioane sâmbătă seara. Chiar dacă programul organizat de primărie cu ocazia Earth Hour – Ora Pământului a fost unul modest anul acesta, timişorenii s-au mobilizat şi au aprins lampioane, artificii şi lumânări în centrul oraşului atunci când iluminatul public a fost oprit pentru o oră.
Timişorenii s-au adunat, sâmbătă seara, în Parcul Rozelor, pentru a aprinde lampioane în memoria celor care au pierdut lupta împotriva cancerului. Mii de lampioane au fost înălţate spre cer de către persoanele care au pierdut pe cineva drag sau care au răspuns, din solidaritate, invitaţiei lansate de Asociaţia OncoHelp.
Nimeni nu le ştie cu exactitate numărul. Doar familiile lor trăiesc mulţi ani cu răni dureroase după ce ei s-au dus. În memoria celor care au pierdul lupta cu cancerul, Asociaţia OncoHelp Timişoara a organizat, sâmbătă, în Parcul Rozelor, Noaptea Lampioanelor.
“Lumină pentru cei pierduţi”. Sub acest generic sunt invitaţi timişorenii să înalţe lampioane în amintirea celor care au pierdut lupta cu cancerul.
Copiii de la gradiniţa Lenau din Timişoara, însoţiţi de părinţi şi bunici, au participat, vineri seara, la o întâlnire la Domul din Piaţa Unirii, cu ocazia Sfântului Martin. În mânuţele aproape îngheţate fiecare copil a purtat cu grijă câte un lampion tradiţional acestei sărbători.

Ştirile judeţului Timiş

Sirieni și călăuzele lor prinși de polițiștii de frontieră timișeni, în zona Vămii Moravița
Acțiune a polițiștilor de frontieră timișeni pentru combaterea migrației ilegale, în zona Sectorului Poliției de Frontieră Moravița. Oamenii legii au depistat 16 sirieni care numai ce trecuseră ilegal granița din Serbia în România. Migranții erau împărțiți în două grupuri, fiecare cu câte o călăuză.

Ştirile judeţului Timiş

Nici Bruce Lee nu ar fi putut fi polițist local în Timișoara. Consilierii au schimbat criteriul de înălțime la admitere
Nici marii maeștri ai artelor marțiale de pe marele ecran, precum Bruce Lee, Jackie Chan sau Jet Li nu ar fi trecut condițiile draconice impuse la examenul de admitere în rândul polițiștilor locali din Timișoara. ANFP a cerut Poliției Locale să schimbe criteriul de înălțime cu unul mai permisiv, iar acum cei care vor să fie polițiști locali vor trebui să aibă detentă.

România

CCR: vânzarea cartelelor prepay numai în baza buletinului este neconstituțională
Curtea Constituțională Română a decis, în unanimitate de voturi, că Ordonanța de Urgență privind vânzarea cartelelor telefonice de tip prepay numai în baza buletinului este neconstituțională.

Ştirile judeţului Timiş

Un secol de la înființarea Universității Politehnica din Timișoara. „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”
„Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”, au fost cuvintele rostite de Ferdinand I, cel care a semnat decretul de înființare a Școlii Politehnice din Timișoara și care, mai apoi, au devenit motto-ul acestei instituții, care, marți, a serbat un secol de activitate și inovare.

Ştirile judeţului Timiş

Harababura Vintage Fair 2020 invită timișorenii la trei zile de design românesc și modă vintage
Puteți vedea piese vestimentare specifice anilor ’70, ’80 și ’90, colecții de muzică pe vinil și CD, dar și produse de design la Harababura Vintage Fair.

TION Cele mai tari party-uri

Back to the Roots: motto-ul ediției din acest an a festivalului Embargo Fest
Kal (SRB), ROA, Pero Defformero (SRB), Hiroko Yamamura (SUA), Sokol Orchestra (PL), Țapinarii, Drvo Truo (SRB) sunt printre artiștii ce vor urca pe cele 5 scene Embargo Fest 2020.

Ştirile judeţului Timiş

Fonduri europene de milioane de lei pentru zece firme din Timiș. Au fost semnate contractele
La Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest au fost semnate marți primele contracte din țară pentru finanțarea microîntreprinderilor, în cadrul apelului 2 de proiecte prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a celor zece proiecte finanțate din bani europeni este de 11,88 milioane lei, bani pentru noi utilaje și echipamente moderne și crearea de noi locuri de muncă.

Ştirile judeţului Timiş

Camion răsturnat în intersecție, la Timișoara
Circulație dată peste cap, marți, la intersecția străzilor Avroam Imbroane și Gheorghe Adam din Timișoara. Totul după ce un camion plin cu fier vechi s-a răsturnat. 2

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.