tion.ro Web analytics

Timișoara va avea o clădire fanion pentru anul 2021, un Centru de Artă, Tehnologie și Experimentare, care ar urma să coste milioane bune de euro. Pentru amenajarea clădirii fanion sunt mai multe variante, însă cea ideală, în viziunea primarului Nicolae Robu, este „realizarea de la firul ierbii”, adică o construcție nou-nouță. Locul țintit este cel al Grădinii de Vară a Filarmonicii „Banatul”.
Prin excelență, se spune că Timișoara este orașul diversității culturale, religioase, lingvistice, un oraș antreprenorial, al respectului pentru valorile fiecăruia. Cel puțin așa consideră reprezentanții Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 care s-au luptat să aducă acest titlu urbei de pe Bega și se ocupă de tot ce trebuie pentru ca anul 2021 să ne găsească pregătiți.
Banii rămași după prima distribuire de fonduri nerambursabile pe „agenda culturală” au fost reîmpărțiți în cele din urmă de reprezentanții Primăriei Timișoara. La jumătatea anului a fost făcută publică lista proiectelor culturale ce au avut loc în prima jumătate a anului. Erau disponibili 2,8 milioane de lei și au primit finanțare 48 de evenimente, din 114 de dosare depuse. Casa de Cultură a orașului a lansat apoi al doilea concurs de proiecte, pentru care au rămas 900.000 de lei. Iată că primăria a împărțit în cele din urmă banii, pe 36 de evenimente.
Organizațiile nonguvernamentale din capitala Banatului pot apela la Primăria Timișoara pentru a-și finanța evenimentele culturale și de tineret pe care le pregătesc pentru anul acesta. Din păcate, cum bugetul local a fost aprobat abia la sfârșitul lunii martie, pot primi bani doar manifestările care au loc în cea de-a doua jumătate a anului. De vină este legea, acuză cei din administrația publică locală.

Ştirile judeţului Timiş

Alin Nica este candidatul PNL la conducerea Consiliului Județean Timiș
Forumul Primarilor PNL Timiș și-a ales sâmbătă candidatul favorit pentru șefia Consiliului Județean Timiș. Acesta este Alin Nica, care a obținut aproape 70% dintre voturi.

Ştirile judeţului Timiş

Cod Galben de vânt în Timiș. În estul județului este Cod Portocaliu
În Timiș au fost emise două coduri de vânt: Galben și Portocaliu. Dacă Codul Galben vizează o mare parte a județului, Codul Portocaliu va avea efect doar în regiunea estică, conform meteorologilor.

Mapamond

Donald Trump Jr a primit permisiunea de a vâna un urs grizzly în Alaska. Cât a plătit
Fiul președintelui Statelor Unite, Donald Trump Jr, un vânător împătimit, a primit permisiunea de a vâna un urs grizzly în Alaska.

TION ITCom

Vedetele de pe TikTok ar putea câștiga chiar și 1 milion de dolari pentru o postare
Noua platformă de socializare TikTok devine din ce în ce mai preferată de tineri pentru că le oferă șanse egale de afirmare. Unii dintre aceștia primesc chiar și 200.000$ pentru a promova anumite produse, însă câștigurile ar putea crește până la 1 milion de dolari pentru o singură postare. 1

Ştirile judeţului Timiş

Bătaie pe contractul de furnizare de echipament și uniforme pentru polițiștii locali din Timișoara
Nu mai puțin de zece firme vor să pună mâna pe contractul de furnizare de articole vestimentare pentru polițiștii locali din Timișoara, estimat la 85.000 de euro.

România

Cei șase români care s-au întors de pe nava Diamond Princess sunt în stare bună, însă se află în carantină, într-o locație secretă
Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess au revenit în țară vineri noapte. Aceștia au fost transportați la un centru special din București, unde se află în carantină.

TION Cele mai tari party-uri

Strângere de fonduri pentru animale fără stăpân, muzică live și tombolă cu premii - toate la Paws & Party
Asociația Speranța Animalelor organizează un eveniment inedit, care îmbină distracția cu strângerea de fonduri pentru întreținerea unor animăluțe fără stăpân.

Târgul Imobiliar

City of Mara la Târgul Imobiliar Timișoara, ediția a 4-a
Ansamblul rezidențial City of Mara participă la Târgul Imobiliar Timișoara, între 7 și 8 martie 2020, la Congress Hall.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.