tion.ro Web analytics

Județul Timiș nu are o vastă întindere în zona montană, dar cei de la Asociația Prietenii Naturii Banat au găsit o stâncă și i-au dat potențialul maxim. Au construit un traseu de via ferrata „Turnul lui Liman”, aproape de Timișoara. Dacă sunteți în căutarea unei aventuri, puteți escalada traseul. Este gratuit, trebuie să aveți doar ham și cască și un ghid montan, dacă sunteți începători.
În doar câteva zile intrăm în luna iunie. A apărut și primul vestitor al sezonului cald, bujorul de munte, plantă ocrotită de lege. Puteți însă să o admirați în masivul Ciucaș. Obiectivul principal fiind Muntele Roșu, unde se produce spectacolul înfloririi. Asociația Prietenii Naturii Banat organizează o excursie de două zile în care veți putea ajunge pe mai multe vârfuri din acest masiv.
Dacă doriți să cumpărați produse crescute departe de poluarea urbană, fără aditivi și chimicale, sunteți așteptați în „Țara de dincolo de scări”. Localnicii din Ineleț vor organiza o mică piață cu surplusul din propriile gospodării. Nu doar că veți avea parte de o drumeție frumoasă, dar veți susține comunitatea și vă veți întoarce acasă cu un rucsac plin de bunătăți.

Ştiri din Timiș

FOTO. Spitalul Militar are fațade noi. După un șantier de trei ani și peste 2 milioane de euro
Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, cea mai întinsă clădire istorică din oraș, a fost adus la „standarde moderne”. Investiția se ridică la peste 11 milioane de lei, echivalentul a 2,2 milioane de euro, fonduri exclusiv de la Ministerul Apărării Naționale. Lucrările au durat trei ani, dar acum redau „zâmbetul de altădată al tuturor celor care îi trec pragul sau pur și simplu doar o admiră din exterior”.

Ştiri din Timiș

FOTO. Centura Timișoara Sud: stadiul lucrărilor a trecut de 30% după aproape un an și jumătate de șantier
Se lucrează din martie 2020 la șoseaua de ocolire în sudul Timișoarei, iar stadiul lucrărilor a depășit în sfârșit 30%. Ultimele imagini de pe șantier arată parcă o mobilizare ceva mai bună. Drumarii de la Tirrena Scavi au finalizat 42 din cele 44 de podețe.

Mapamond

Avertisment emis de ECDC: Nu călătoriți în Santorini, Mykonos, Rhodos și alte 10 insule din Grecia
Mai multe insule grecești din sudul Mării Egee au intrat în zona roșie a răspândirii Covid-19, conform Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC). Numărul infecțiilor a crescut brusc, iar autoritățile recomandă să nu călătoriți în acele zone, printre ele numărându-se Mykonos, Santorini și Rhodos.

Angajari TION

ANGAJĂM OPERATORI PRODUCŢIE

Ştiri din Timiș

Depozitul de cereale din Giera, cu un pas mai aproape de a fi pus în siguranță de voluntari
Asociația Prin Banat, prin proiectul Ambulanța pentru Monumente - Banat, și-a propus să salveze depozitul de cereale din Giera, uitat de timp și de om. Prima etapă a intervenției a fost finalizată. Voluntarii, majoritatea studenți practicanți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara și Facultatea de Arhitectură din Iași au ajutat la consolidarea și completarea porticului de acces în clădire, zona cea mai afectată din punct de vedere structural al edificiului.

Angajari TION

Leman Industrie SRL, societate franceza din industria automotive, angajeaza personal

Angajari TION

Compania ZF Group angajează! Alătură-te echipei noastre!

Ştiri din Timiș

Călător printre rânduri către plajele unei veri de neuitat. Cărți despre soare, mare și valuri
În noua ediție a săptămânalului Agenda puteți citi un material despre cărți cu... soare, mare și valuri, în cazul în care nu ați ajuns încă pe litoral. Dacă sunteți pe plajă, atunci puteți alege o carte „în ton” cu valurile. Săptămânalul Agenda îl găsiți la chioșcuri, online sau în poștă (dacă aveți abonament).

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici