Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara în parteneriat cu alte trei universităţi de profil din Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti, au pus bazele unui proiect prin care studenţii masteranzi se pot transfera din Timişoara la oricare din cele trei instituţii de învăţământ. Până acum acest lucru era posibil doar pentru studenţii de la licenţă.
Departamentele cu activitate în domeniul cercetării din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului se mândresc cu rezultate tot mai bune. Printre acestea, şi un câmp experimental, denumit generic „Şcoala de soiuri”, unde an de an se plantează diferite soiuri de grâu. Fermierii bănăţeni au fost invitaţi, miercuri, să vadă în câmp cum se comportă fiecare soi.
Zarurile au fost aruncate la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara. Marţi, Paul Pârşan a fost ales noul rector al universităţii.
Gata cu vacanţa pentru studentii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB). Aceştia sunt primii studenti din Timişoara care au început anul universitar.
Desfășurat anual, alternativ – un an în Banat, un an în Germania –, evenimentul Zilele Șvabilor Bănățeni este o ocazie de a sărbători identitatea și contribuția culturală a etnicilor germani. Evenimentul a început oficial astăzi și continuă în weekend cu o sumedenie de activități.
Recomandarea de film din această săptămână este „Ballerina”, un thriller de acțiune plasat în același univers cu celebra serie „John Wick”. Povestea o urmărește pe Eve Macarro (Ana de Armas), o tânără antrenată în cadrul Ruska Roma, care pornește pe urmele celor responsabili pentru moartea familiei sale.
La cererea Consiliului Județean Timiș, punctul de trecere a frontierei de la Uivar va fi deschis și în weekendurile 14-15 și 28-29 iunie. Se va putea trece dinspre România spre Serbia și invers atât cu bicicletele, pe pista dintre Timișoara și Zrenjanin, cât și cu ambarcațiunile, pe Bega.
Accidentul vascular cerebral (AVC) și infarctul miocardic sunt considerate printre cele mai frecvente cauze de deces la nivel mondial. Deși afectează organe diferite, creierul în cazul AVC-ului și inima în cazul infarctului, ambele afecțiuni au un element comun: blocarea fluxului sangvin, atrag atenția medicii de la Spitalul CFR Timișoara.
În vederea executării lucrărilor de remediere a defecțiunilor la infrastructură pe Str. Grigore Alexandrescu, traficul rutier va fi restricționat astfel:
Bugetarea participativă a Timișoarei, dedicată exclusiv liceelor. Câte 10.000 de euro pentru fiecare
A patra ediție a campaniei de bugetare participativă din Timișoara se va desfășura exclusiv în liceele din oraș. Fiecare va avea la dispoziție câte 50.000 de lei. Momentan, doar a fost publicată propunerea de regulament a campaniei.
Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul Bacalaureatului 2025 a avut loc astăzi, 13 iunie. Elevii au susținut examenul la discipline precum Biologie, Geografie, Informatică, Fizică, Chimie sau Logică, în funcție de profilul urmat în liceu.
Un polițist de frontieră din Foeni a refuzat mită și a raportat tentativa autorităților anticorupție. Un șofer a încercat să ofere 200 de lei pentru a ieși ilegal din țară cu un minor, dar a fost denunțat de agentul de la frontieră.