Sâmbătă, 17 august, între orele 10-14, publicul este invitat la festivalul „Secrete Întrețesute”, care va avea loc în cartierul Fabric la clădirea FABER, Splaiul Peneș Curcanul 4-5.
Evenimentul va celebra comunitatea cu muzică, mâncare, dar și prin poveștile celor care au lucrat la fabrica 1 iunie. Va avea loc un război de țesut, la care vor țese chiar fostele muncitoare ale fabricii 1 iunie, dar și publicul se poate implica la țesut.
Muzica va fi oferită de artiștii locali Lemarian & 150 Stoka și DJ Dissidance. Cei prezenți vor avea și un picnic împreună, cu un meniu conceput la un atelier găzduit de bistroul Ambasada.
„Secrete Întrețesute” oferă și o serie de ateliere pentru familii și copii. De la transformarea uleiului uzat în lumânări parfumate sau a unui tricou vechi în ceva creativ, la teatru de hârtie, copiii au o varietate de activități la dispoziție în cadrul festivalului.
Program ateliere
Vineri, 16 august
- orele 18-20 – Atelier ”Frames of Memory: Laboratorul de fotografie Pinhole” organizat de ArtEncounters (copii cu vârste între 6 și 12 ani)
Sâmbătă, 17 august
- 10-12 – Atelier cu Waeste Wear (copii cu vârsta peste 5 ani)
- 10:30-11:30 – Atelier de lumânări ecologice cu OilRight (copii cu vârsta peste 7 ani)
- 12-14 – Atelier de imprimare 3D cu Lapsus, (copii cu vârsta peste 9 ani)
- 12-14 – Atelier Kamishibai cu Casa Jakab Toffler și Minitremu (copii cu vârste între 5 și 12 ani)
Înscrierea la ateliere se face prin completarea formularului.
Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Trimite articolul
X“Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.”
alti bani… alta distractie sau invers.
prietenii stiu de ce😂🤣😂🤪
Facultatile din Timisoara nu-si mai au rostul atata timp cat corporatiile angajeaza propriul segment de PileCunostinteRelatii. Distrugerea industriei este opera PNL.
-
Phahaha! Sunt acri strugurii, nu? Eu lucrez la corporație și nu cunoșteam nici măcar portarul sau femeia de serviciu. Ia zi, ce industrie avea Timișoara? Ce produceam? Dacia Lăstun? Tramvaie de inspirație sovietică pe care le-am înlocuit cu tramvaie germane cu 20 de ani MAI VECHI dar mult mai bune și care ÎNCĂ CIRCULĂ? Ce mai aveam? Piese produse la UMT care erau făcute la standarde cu mult în urma Occidentului și se vindeau doar în țările din lumea a treia? 😀
-
Tu cre scrii aceste lucruri nu esti timisorean! Habar nu ai ce industrie avea Timisoara! Uita-te in calculatorul tau! Intreaba pe tata sau pe bunicul si apoi vorbeste! Oameni ca tine au distrus Timisoara! Te salut!
-
Ati uitat de guban. Is sigur ca gradaatu de mai sus ar vrea sa isi ia niste opinci guban in loc de nike cand isi conduce lastunu
-
habar nu ai ce vorbesti
-
-
-
cam asa a fost
-
Timisoara si industria diversificata si competitiva timisoreana a fost distrusa cu buna stiinta de lacustele politice.
Pune mana si citeste stimabile MARS!
Daca nu-ti place Timisoara, pleaca!
Iubesc Timisoara, chiar daca nu m-am nascut in Banat! -
🫵👏👏👏👏🫵
-
Kandia, Guban, Fabrica de lapte, Solventul, Electrotimiș, Electromotor, Aem, Elba,UMT, COMTIM, Dermatina, Ilsa, Spumotim, Fructus, Fabrica de ciorapi, Banatul, Ambalajul metalic, 6 Martie, IPROTIM și se mai pot adăuga multe.
-
Filty – Modern, Teba, Fabrica de bere, Detergenți, IAT și altele…
-
-
-
Singura solutie este o alinata a usr cu ciuma rosie. Pentru ca o astfel de alianta face ca psd sa nu mai fie ciuma rosi. Totul in interesul cetateanului.
-
De ce dezinformezi? Când am zis eu că nu iubesc Timișoara? Sunt născut aici, stau aici pentru că îmi place, cu tot cu gropile din asfalt nereparate. Industrie… Diversificată și competitivă!? 😀 Daaaaa, siiigur! 😀 Lăstunul nu era competitiv nici măcar cu 1310 și Oltcit. Tramvaiele nu erau competitive nici măcar cu cele din siberia, ce să mai vorbim de un autobuz unguresc Ikarus sau ceva. Guban nu era competitiv nici cu tenișii chinezești Adibos din piață. Ceea ce se târâia cât de cât este în picioare și acum, la 35 de ani după: Elba, AEM, Azur, Spumotim etc. Da, Elba produce în continuare produse de iluminat de… calitate chinezească, nu ca Philips sau Osram. Și din fericire nu mai produce baterii Dura, mai proaste decât “777”. 🙂 Rezistă pe nișa de ieftinituri. Altele s-au reprofilat (UMT -> Linde). Daca ție nu îți place Timișoara cu servicii moderne, industrie software și o grămadă de alte ramuri ale economiei, ești tu liber să pleci, înainte să îi inviți pe alții care s-au născut aici și care au ridicat de-a lungul anilor orașul la ceea ce este acum. Mergi la Anina dacă îți e dor de industria comunistă, am auzit că sunt ieftine locuințele acolo. 🙂
-
Ceea ce se târâia cât de cât este în picioare și acum, la 35 de ani după: Elba, AEM, Azur, Spumotim
nici tu nu ai habar ce vorbesti. tu esti genul “isi iubea meseria desi n-o cunostea”. cam asa si tu cu timisoara. dar foarte probabil si cu meseria.
-
-