Ziua Mondială Anti SIDA

Data de 1 Decembrie a fost stabilită drept Ziua Internaţională Anti SIDA, iar acţiunile întreprinse de cei implicaţi în lupta îm potriva acestei maladii au scopul de a comemora victimele SIDA şi de a trage un semnal de alarmă asupra pericolului generat de virusul HIV.

Fundiţa roşie ce se regăseşte pe însemnele asociaţiilor care luptă pentru salvarea vieţilor celor atinşi de HIV/SIDA e simbolul speranţei, al solidarităţii. În întreaga lume trăiesc conform statisticilor 33,2 milioane de persoane infectate, iar anul trecut 2,5 milioane de oameni au murit de SIDA. Numărul total al pacienţilor români cu HIV/SIDA în viaţă este de 10.145 potrivit datelor statistice ale Institutului Na ţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”. Între 1985 şi 2010, s-au depistat în România peste 16.000 cazuri de infectare cu HIVSIDA, jumătate fiind la copii cu vârsta de până la 14 ani. Pentru a pr veni răspândirea virusului şi pentru a marca Ziua Internaţională Anti SIDA şi în Lugoj, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară în parteneriat cu ARAS – Asociaţia Română Anti-SIDA din Timişoara a stabilit pentru data de 29 noiembrie 2010 o întâlnire cu comunităţi vulnerabile din cartierele J.C. Drăgan şi Mondial-Bocşei, în cadrul căreia se vor acorda servicii mobile de asistenţă medicală primară, consiliere psiho-socială şi orientare profesională, referiri către servicii din comunitate, consiliere pre şi posttestare, testare rapidă pentru HIV, hepatite, distribuire de materiale informative şi de protecţie (prezervative).

Acest demers este benefic în primul rând pentru persoanele care nu sunt incluse în sistemul asigurărilor de sănătate, care nu au acte de identitate, creând o punte între sistemul serviciilor socio-medicale şi populaţia cea mai vulnerabilă şi dezavantajată.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !