Ziua Internaţională Alzheimer

Ziua Internaţională Alzheimer
Data de 21 septembrie, Ziua Internaţională Alzheimer, reaminteşte lumii de cei care suferă de boala Alzheimer sau alte forme de demenţă. Primăria Municipiului Timişoara marchează evenimentul printr-o serie de acţiuni, organizate de Centrul de Zi Alzheimer de pe strada Vasile Alecsandri nr.6, pe data de 22 septembrie, între orele 9,30-16,30.

Va fi organizată o masă rotundă, la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai serviciilor sociale comunitare pentru a dezbate problemele sociale cu care se confruntă persoanele suferinde de boala Alzheimer şi aparţinătorii acestora. Cu această ocazie va fi prezentată broşura “Ghid pentru îngrijitori“, adresată celor care oferă ajutor şi sprijin pentru această categorie de persoane vârstnice. După-amiază, la sediul Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor, aparţinătorii şi asistenţii personali ai persoanelor cu boala Alzheimer vor putea viziona un film artistic pentru a înţelege mai uşor problematica bolii cu care se confruntă şi faptul că orice persoană poate fi afectată.

Centrul de Zi Alzheimer este un serviciu al Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, al cărui obiectiv principal este prevenirea şi limitarea situaţiei de dificultate şi vulnerabilitate a persoanelor vârstnice diagnosticate cu boala Alzheimer în faza incipientă şi medie. Prin serviciile oferite, se urmăreşte menţinerea autonomiei pe o perioadă cât mai îndelungată a persoanei cu boala Alzheimer.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor