Ziua decisivă pentru Costel Busuioc

1Comentariu
Ziua decisivă pentru Costel Busuioc
Satul Ghilad, din judeţul Timiş, este un colţ uitat de lume de la marginea României. Deşi la 40 de kilometri de Timişoara şi la vreo sută de kilometri de Belgrad, aici nu s-au inventat încă drumurile asfaltate. În schimb, în ultimele săptămâni, satul freamătă de agitaţie. Şi asta pentru că aici locuieşte Costel Busuioc, finalistul concursului spaniol Hijos de Babel. VIDEO La donna e mobile  Forum | Ave Maria Video | Nessun Dorma Video | Carusso Video | O Sole Mio Video | Con Te Partiro Video | Granada Video

Dintr-o dată, sătenii s-au trezit cu o mulţime de ziarişti veniţi de la Bucureşti şi din Spania, pentru a încerca să relateze despre locul unde trăieşte în România Pavarotti din Banat. Acum, toţi cei de aici, care îl cunosc şi îl apreciază pe Costel, îi ţin pumnii, sunt sufleteşte alături de el şi îi transmit mesaje de încurajare pentru finala de miercuri seara.

Cel mai apropiat de Costel este vecinul său, nea Ioan Urzică. Acesta îşi aminteşte mereu de ariile cântate de vecinul Busuioc în grădină, arii cu care încânta întreg satul. „E un băiat extraordinar, muncitor, la locul lui. Îi transmit mult succes în finală. Sunt sigur că va câştiga”, spune nea Ioan.

În casa lui Costel, mătuşa Maria Tufaru, proprietara locuinţei şi cea care i-a oferit sprijin material lui Costel în Ghilad, este şi ea emoţionată pentru finala de miercuri. „Succes şi să-i dea Dumnezeu să câştige”, spune mătuşa Maria. „În ţară nu l-a ajutat nimeni, acum e timpul să se facă cunoscut afară”, continuă ea.

Preotul satului, Emilian Păcuraru, cel care cânta alături de Costel arii din operă, este şi el cu gândul la finala Hijos de Babel. „Să aibă încredere şi Dumnezeu îl va ajuta, pentru că este un om extraordinar. Nu are cum să nu câştige”, declară preotul Păcuraru. El îi dă şi un sfat lui Costel: „După ce va câştiga, îl sfătuiesc să-şi continue cariera afară. Aici nu a fost sprijinit, acolo i s-a dat o şansă. Să meargă pe drumul acesta.”

Şi primarul din Ghilad este cu gândul alături de Costel Busuioc. „Îi ţinem pumnii, suntem siguri că va reuşi să câştige finala şi îl aşteptăm cu drag acasă. Succes Costel!”, îi transmite primarul Cornel Guran. El spune şi că a pregătit deja documentele pentru a-l declara pe Costel Busuioc cetăţean de onoare al Ghiladului.

Costel Busuioc are prieteni mulţi şi în satul vecin, Ciacova. Aici el a lucrat mai mulţi ani ca maseor la un cămin de bătrâni. Una dintre colegele lui de atunci, asistenta Amelia Moxany, ţine să-l încurajeze pe Costel: „Îţi ţinem pumnii, suntem alături de tine şi suntem siguri că vei câştiga”, îi transmite ea.

Tot din Ciacova, preotul Florea Gheorghe, cel care a cântat la mai multe slujbe de înviere alături de Costel, îi urează acum să câştige finala Hijos de Babel: „Costel, mult succes şi fie ca Dumnezeu să te ajute să câştigi. Să ai încredere în tine şi să ieşi pe primul loc”, spune preotul din Ciacova.

Finala concursului Hijos de Babel va avea loc miercuri seara, după ora 21.00. În toate galele de până acum, Costel Busuioc a ieşit pe primul loc. În urma evoluţiilor sale a semnat deja un precontract cu Sony pentru promovarea unui disc cu melodii interpretate de acum celebrul Pavarotti din Banat.

 

 • Câţi l-au ajutat pe Costel Busuioc: unu, doi… gata!
 • Costel i-a cântat fostului ministru al Integrării. Fără nici un folos
 • ”Am semnat un contract provizoriu cu Sony!”
 • Rugă pentru Costel Busuioc
 • Costel Busuioc câştigă a şaptea ediţie Hijos de Babel
 • Costel Busuioc a castigat o noua etapa a concursului “Hijos de Babel” din Spania
 • Costel Busuioc a câştigat încă o ediţie a concursului spaniol “Hijos de Babel”
 • Costel Busuioc a câştigat şi a şasea ediţie a concursului Hijos de Babel
 • Costel Busuioc a câştigat cea de-a cincea etapă a concursului Hijos de Babel
 • O bursă la conservator pentru Costel
 •  


   

  SURSA: ANTENA 3  1Comentariu

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor