Zilele muzicii de orgă din Banat

Concert
Concert
TIMIŞOARA – Cea de a VII-a ediţie a festivalului TIMORGELFEST îşi deschide astăzi porţile. Timp de o săptămână, vor avea loc concerte, o expoziţie de orgi digitale şi clasice, lansări de carte.

Printre soliştii care vor interpreta la orgă se numără Piere Nimax, Paul Keiser (Luxemburg), Dr. Csanádi László (Szeged), Dr. Felician Roşca, Dr. Ursula Philippi, Dr, Molnar Tünde, Dr. Erich Türk, precum şi studenţii şi elevii organişti din Timişoara şi Szeged. În total vor fi susţinute 22 de concerte în Timişoara, Arad, Reşiţa, Lugoj, Nădlac şi Voiteg. În Timişoara festivalul debutează duminică, la ora 19, printr-un medalion Johann Sebastian Bach, la Domul Romano Catolic din Piaţa Unirii. Recitalul este dedicat locuitorilor cartierului Cetate şi este susţinut de maeştri artei organistice.

În continuare, în Timişoara, festivalul se desfăşoară zilnic pe parcursul a 6 zile, concertele avînd loc în diferite spaţii academice precum: Aula Magna de la Universitatea de Vest din Timişoara, Sala Orpheum de la Facultatea de Muzică din Timişoara, precum şi în Domul din Piaţa Unirii din Timişoara. Festivalul este marcat de două evenimente speciale: luni 23 aprilie, ora 17, în Aula Magna de la Universitatea de Vest din Timişoara, va avea loc expoziţia Orga între tradiţie şi actualitate, de orgi clasice şi digitale şi vineri, 27 aprilie, ora 10, în Aula Magna de la Universitatea de Vest din Timişoara are loc lansarea a trei cărţi de excepţie dedicate artei organistice, scrise de Dr. Csanádi László, Dr. Walter Kindl şi Dr. Roşca Felician.

Pentru concertele de la Dom din zilele de marţi 24 aprilie şi miercuri 25 aprilie se pot procura bilete de la caseria Filarmonicii ,,Banatul’’ din Timişoara. Festivalul este organizat sub egida Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Muzică, Filarmonica ,,Banatul’’ din Timişoara, Fondul Cultural Naţional Român, Filarmonica de Stat din Arad, Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Local Reşiţa, Casa de Cultură din Lugoj, Consiliul Local Nădlac, Consiliul Local Voiteg.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !