Zeci de timiseni vor primi finantare prin Programul Casa Verde

12Comentarii
Zeci de timiseni vor primi finantare prin Programul Casa Verde
Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiş anunţă că Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat primele 70 de dosare depuse în judeţul Timiş pentru obţinerea de fonduri nerambursabile prin Programul „Casa Verde”, pentru instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

Astfel, conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Timiş anunţă solicitanţii din judeţul Timiş care au depus dosare în vederea obţinerii de finanţări nerambursabile pentru instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv pentru înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, în cadrul Programului „Casa Verde”, că au fost aprobate primele 70 de dosare de către Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Reprezentanţii APM Timiş spun că celelalte solicitări vor fi onorate pe măsură ce vor fi validate de către AFM Bucureşti.

Reamintim că aceste program se adresează exclusiv persoanelor fizice, care pot beneficia de sume până la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare, de până la 8.000 de lei pentru instalarea de pompe de căldură şi până la 6.000 de lei pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Cei interesaţi pot consulta centralizatorul care cuprinde proiectele aprobate la nivelul judeţului Timiş pe site-ul www.apmtm.ro, la Secţiunea Noutăţi.

Persoanele ale căror cereri au fost aprobate trebuie acum să se prezinte la sediul APM Timiş de pe strada Amurgului nr. 1 din Timişoara, cu actul de identitate în original, pentru semnarea contractelor de finanţare nerambursabilă.

Foarte important de ştiut este faptul că APM Timiş preia dosare în continuare, până la epuizarea fondurilor alocate judeţului Timiş, care sunt de aproape 3.500.00 lei. Până în prezent, în Timiş, s-au preluat 177 de dosare de finanţare de către APM Timiş, majoritatea pentru instalarea de panouri solare.

Semnarea contractelor şi preluarea dosarelor se face zilnic la sediul APM Timiş, de luni până joi între orele 9.00-16.00, sau vineri, între orele 9.00-12.00.

Acte necesare pentru Programul Casa Verde

Potrivit reprezentanţilor APM Timiş, dosarul de finanţare trebuit să cuprindă următoarele documente:

– cerere de finanţare nerambursabilă (completată prin tehnoredactare computerizată);

– declaraţie pe propria răspundere a solicitantului, în original;

– copie după actul de identitate al solicitantului;

– extras de carte funciară în original sau autorizaţie de construire, copie legalizată, pentru imobilele în construcţie, valabile la data depunerii;

– certificat de atestare fiscală în original;

– adeverinţă privind existenţa contului bancar al solicitantului, în original;

– un plic pe care se vor scrie numele, adresa completă a solicitantului şi titlul programului – „Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire”, precum şi sesiunea de depunere.

În ataşament puteţi vedea numele solicitanţilor care vor beneficia de finanţare prin Programul Casa Verde!

După cum se poate observa, pe lista beneficiarilor apar inclusiv directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara, Gabriela Mariana Lambrino, şi fiul primarului Timişoarei Gheorghe Ciuhandu, George Cristian Ciuhandu.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor