Zeci de premii la olimpiadele nationale pentru elevii antrenati la Centrul de Excelenta din Timis

De Adrian Panduru
1Comentariu
Zeci de premii la olimpiadele nationale pentru elevii antrenati la Centrul de Excelenta din Timis
© Tion: Zeci de premii la olimpiadele nationale pentru elevii antrenati la Centrul de Excelenta din Timis
Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş pregătește elevii pentru performanțe deosebite. Elevii de la școlile din Timiș vin aici pentru a se specializa și pentru a învăța mai multe lucruri despre materia la care excelează. Vin și premiile…

Elevii care sunt antrenați la Centrul Județean de Excelență Timiș au obținut numeroase premii la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare desfășurate în această perioadă.

Trei dintre acești elevi s-au calificat în lotul lărgit şi vor reprezenta România la etapa internațională a olimpiadelor:

Novac Sergiu Ionuț – clasa a X-a- Colegiul Naţional „C.Brediceanu” Lugoj – matematică;
Băbălău Alexandru – clasa a XII-a – Liceul Teoretic „G.Moisil” Timișoara – informatică;
Alda Silvia – clasa a XI-a – Colegiul Naţional „C.D.Loga” Timișoara – biologie.

Materiile unde elevii antrenați la Centrul de Excelență au obținut premii:

LIMBA ROMÂNĂ: 2 premii I, un premiu II, 2 premii III, 16 menţiuni;
LIMBI CLASICE ŞI LITERATURĂ UNIVERSALĂ: 2 premii speciale, un premiu I, un premiu II, 2 mențiuni;
MATEMATICĂ: 2 medalii de aur, 2 medalii de argint și 3 medalii de bronz;
FRANCEZĂ: 3 premii speciale, un premiu II;
FIZICĂ: o medalie de bronz şi o mențiune;
TEATRU: un premiu II, 2 premii III;
INFORMATICĂ: o medalie de aur, 6 medalii de bronz;
MUZICĂ-INSTRUMENTE: 6 premii I, un premiu II, 2 premii III;
GEOGRAFIE: 2 premii special şi o menţiune;
CHIMIE : o mențiune specială;
BIOLOGIE: un premiu I.
COREGRAFIE: un premiu II

Profesorii care îi antrenează pe elevi sunt mândri de aceste rezultate, deși spun că nu au mai fost plătiți pentru munca depusă la Centrul de Excelență din… decembrie 2017.

„Pentru noi EXCELENŢA înseamnă pasiune, perseverenţă şi performanţă! După zecile de ore în care elevii şi profesorii au muncit cu multă sârguinţă în Centrul de Excelenţă, la clasă, în laboratoare, în sălile de repetiţie, (deşi nu au fost plătiţi din luna decembrie 2017, până în prezent), rezultatele obţinute la Olimpiadele şcolare, le-au răsplătit efortul depus. Este un motiv de mândrie atât pentru municipiul Timişoara, cât şi pentru şcolile de provenienţă ale elevilor, a profesorilor antrenori ai Centrului de Excelenţă. Direcţiunea şi profesorii centrului îşi doresc ca aceste rezultate să contribuie la prestigiul învăţământului preuniversitar timişean, precum şi la prestigiul municipiului Timişoara – capitală culturală europeană pentru anul 2021”, transmite profesoara Gizela Fuioagă, directorul Centrului de Excelență Timiș.

Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş se află în al doilea an de activitate. Anul şcolar 2017 – 2018 a debutat la data de 4 noiembrie 2017, cu un număr de 781 elevi şi 64 profesori. Atât numărul elevilor, cât şi numărul profesorilor s-a dublat faţă de anul şcolar precedent. Elevii centrului sunt din multe şcoli şi colegii timişene ( Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Colegiul Naţional de Arte „Ion Vidu”, Colegiul Naţional „C. Brediceanu” Lugoj, C.N.B., Liceul Teoretic „J. L. Calderon”, Şcoala Gimnazială nr. 30, Şcoala Gimnazială nr. 2 etc.). Reprezentanții centrului colaborează cu profesori de la Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică şi Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, care i-au susţinut cu programe de studiu și le-au permis folosirea laboratoarelor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor