Zeci de milioane de lei pe medicamente gratuite si compensate in Timis

De Adrian Panduru
Zeci de milioane de lei pe medicamente gratuite si compensate in Timis
© foto: arhiva
Valoarea consumului de medicamente compensate și gratuite a crescut în Timiș de la un an la altul. Dintr-o analiză realizată pe primele șase luni din an, de reprezentanții Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, reiese că suma cheltuită pe pastile gratuite și compensate a crescut în cel mai vestic județ al țării de la un an la altul, cu o valoare de peste 10 milioane lei.

Conform CJAS Timiș, în primele șase luni ale anului 2018 locuitorii Timișului au consumat medicamente compensate și gratuite în valoare de 87.248.870 lei. În 2017, în aceeași perioadă, în Timiș, s-au folosit medicamente compensate și gratuite în valoare de 74.306.150 lei.

În 2018, în Timiș, în primele șase luni, cel mai ridicat consum de medicamente a fost înregistrat în luna mai (15.924.160 lei), iar cel mai scăzut în luna ianuarie (10.811.180 lei). În cel mai vestic județ al țării se află în contact cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate 140 de farmacii.

„Precizăm faptul că, în cazul în care o persoană asigurată se adresează unei farmacii în vederea solicitării unui anumit tip de medicament gratuit sau compensat, iar aceasta nu dispune de medicamentul respectiv, farmacia are obligaţia, la cererea scrisă a asiguratului, să se aprovizioneze cu produsul solicitat, în termen de maximum 24 de ore pentru bolile acute şi subacute şi 48 de ore pentru bolile cronice”, a spus Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor