Zeci de elevi vor afla cum e sa fii student la Timisoara

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Zeci de elevi vor afla cum e sa fii student la Timisoara
© Tion: Zeci de elevi vor afla cum e sa fi student la Timisoara
70 de elevi din 27 de licee din România vor participa la o școală de vară organizată de Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc). Participanții vor experimenta, timp de două săptămâni, viața de student.

Evenimentul, Electronics Summer University, organizat împreună cu conducerea Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara va avea loc în perioada 20 august – 2 septembrie. Cea de-a treia ediție a școlii de vară adresată elevilor de clasa a XI-a, va oferi locuri pentru 70 de elevi din 27 de licee din România, din județele Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

Cei 70 de liceeni vor avea oportunitatea de a experimenta timp de 2 săptămâni viața unui student de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din Timișoara. De-a lungul perioadei de desfășurare a proiectului, elevii dobândesc noi cunoștințe, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, aceștia aprofundează cunoștințele dobândite în liceu și le consolidează, dându-le o direcție mai clară.

Totodată, elevii de liceu își formează o viziune mai explicită asupra vieții studențești, cu toate implicațiile aferente acestui stil de viață. Așadar, proiectul de față oferă oportunitatea ideală, furnizând un cadru propice pentru progresul profesional și personal al liceenilor, cât și pentru familiarizarea acestora cu mediul universitar în care își vor petrece următorii ani de viață.

Cei 70 de liceeni participanți la Electronics Summer University vor fi cazați în căminele UPT, având asigurate, prin proiect, cazarea, masa și transportul. Pe parcursul celor două săptămâni, liceenii vor participa la cursuri non-formale, cu o importantă componentă aplicativă, vor efectua vizite la Experimentarium TM, la firme din Timișoara, la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UPT, vor desfășura activități sportive, vor lua parte la traininguri de dezvoltare personală, la un treasure-hunt (vânătoare de comori) în toată Timișoara, dar și la diverse seri sociale.

Majoritatea participanților provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau de cu promovabilitate scăzută la bacalaureat. Dintre participanții de anul trecut, peste 50% au devenit studenți ai Universității Politehnica Timișoara, iar voluntarii actualei ediții sunt participanți din edițiile precedente. Nu în ultimul rând, coordonatorul proiectului de anul acesta este un fost participant la prima ediție, care în prezent este student al UPT.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor