Zeci de amenzi pentru localurile din Complexul Studentesc care nu inchid la ora 24

33Comentarii
Complex
Complex
Mulţi dintre patronii localurilor din Complexul Studenţesc din Timişoara, restaurante, fast-food-uri şi baruri, refuză să se conformeze hotărârii de consiliu local prin care li se impune să închidă la miezul nopţii. Unii au adunat şi 13 amenzi până acum, alţii nu le mai deschid uşa inspectorilor de la primărie.

Inspectorii Serviciului Publicitate şi Comerţ din cadrul Primăriei Timişoara, însoţiţi de poliţişti comunitari, au făcut într-o perioadă controale noapte de noapte în Campusul Universitar. Acum verificările s-au mai rărit, dar asta după ce au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 82.300 de lei, în mai puţin de o lună. Municipalitatea a pus în aplicare, din luna aprilie a acestui an, o hotărâre de consiliu local mai veche, din 2007, care fusese suspendată până acum, fiind atacată în instanţă, prin care se stabileşte orarul de funcţionare de luni până duminică, între orele 8-24, pentru societăţile din Complexul Studenţesc, cu câteva excepţii.

Deşi barurile, restaurantele şi fast-food-urile trebuie să închidă la miezul nopţii, mulţi patroni nu se conformează şi nu respectă noul orar de funcţionare impus de primărie. De exemplu, un fast-food din campus a strâns un număr record de amenzi, nu mai puţin de 13 sancţiuni, dintre care şase a 4.000 de lei, una de 3.500 de lei, trei de 3.000 de lei, una de 2.500 de lei, una de 1.500 de lei şi prima de 800 de lei. Alte societăţi au câte două-trei amenzi, iar altele numai câte una.

Amenzile diferă ca valoare pentru că individualizarea sancţiunilor contravenţionale s-a făcut ţinându-se cont de suprafaţa de vânzare a societăţilor, de recidiva acestora (numărul de abateri), precum şi de obiectul de activitate desfăşurat, explică reprezentanţii Serviciului Publicitate şi Comerţ al municipalităţii.

Cert este că patronii nu prea mai contestă sancţiunile primite, mai ales că primăria a primit câştig de cauză în instanţă cu hotărârea prin care impune noul orar de funcţionare. Inspectorii primăriei s-au confruntat însă şi cu situaţii mai deosebite. La unele localuri angajaţii au afişat „închis” pe uşă şi s-au încuiat înăuntru… cu tot cu clienţi la miezul nopţii, iar cei veniţi în control au avut de aşteptat cu orele până să poată discuta cu cineva şi să aplice amenda. Oricum, totul a fost filmat de agenţii Poliţiei Comunitare. Verificările vor continua şi în perioada următoare, iar în cazul celor cu abateri repetate ar putea fi anulată autorizaţia de funcţionare de la primărie.33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor