Zece scoli din Timisoara vor fi supravegheate de Politia Locala

De M.S.
Reactualizat la:
2Comentarii
Zece scoli din Timisoara vor fi supravegheate de Politia Locala
Începand de luni, 10 şcoli din Timişoara sunt supravegheate de Poliţia Locală. Măsura a fost luată de Inspectoratul Şcolar Timiş împreuna cu Poliţia Locală, ca urmare a evenimentelor periculoase înregistrate în zonele şcolilor respective.

Unităţile de învăţământ sunt supravegheate de poliţiştii locali în intervalul de intrare şi ieşire de la orele de curs. „În urma analizei efectuate împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş în vederea prevenirii fenomenului violenţei în unităţile de învăţământ, începând cu data de 24.10.2011 direcţia Poliţiei Locale va supraveghea 10 unităţi de învăţământ pe care Inspectoratul Şcolar le-a stabilit ca având probleme cu siguranţa elevilor. Măsura a fost luată ca urmare a evenimentelor înregistrate în zonele şcolilor şi are drept scop prevenirea faptelor antisociale care ar putea afecta siguranţa elevilor” ne-a spus purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Georgiana Velicu.

Una dintre şcolile supravegheate de poliţiştii locali este Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara. Aici poliţiştii locali au fost prezenţi încă de la primele ore ale dimineţii, dar şi în momentul în care elevii plecau de la orele de curs. Atât conducerea unităţii de învăţământ, cât şi elevii consideră decizia una bună. „Mi se pare o idee destul de bună având în vedere câte se întâmpla în ziua de azi. S-ar putea spune că ma simt mai în siguranţă. Cred că ideea ar trebui aplicată şi la celelalte licee din Timişoara, mai ales unde se întâmplă chestii periculoase” ne-a spus directoarea Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara, Diana Popoviciu.

„Prezenţa Poliţiei Locale este necesară pentru monitorizarea tinerilor cu înclinaţii infracţionale. Am avut cazuri sporadice, nu foarte multe, dar mai bine să previi decât să acţionezi după aceea. Anul şcolar trecut am avut un incident când au venit de la o altă şcoală elevi şi au aplicat nişte lovituri unui elev de la noi de la şcoală. Am avut cazuri în care prieteni din zonă au venit şi au şantajat colegii cerându-le bani. Cu timpul, am colaborat cu Secţia 1 de Poliţie şi am rezolvat problemele, au fost identificaţi, dar e mai bine să previ decât să acţionezi”, ne-a spus directoarea Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara, Diana Popoviciu.

Supravegherea unităţilor de învăţământ a început de luni, însă nu se ştie cu exactitate cât timp va dura. Potrivit reprezentanţiilor Poliţiei Locale, după o anumită perioada de timp va avea loc o analiză, iar în funcţie de rezultate se va stabili dacă vor continua supravegherile sau nu.

Unităţile de învăţământ supravegheate de Poliţia Locală sunt:

Şcoala cu clasele I-VIII nr.1

Şcoala cu clasele I-VIII nr.15

Grup Şcolar Agricol „Iulian Dracea”

Grup Şcolar Industrial de Transporturi Auto

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”

Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”

Colegiul Tehnic „Azur”

Liceul cu program sportiv „Banatul”

Liceul Teoretic „J.L. Calderon”

Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor