Zambon: “Mă întorc la Timişoara”

28Comentarii
Claudio Zambon
Claudio Zambon
LAUSANNE – Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne a decis ca, începând de marţi, echipa de pe Bega să renunţe la numele de Poli Timişoara, întrucât l-a folosit ilegal, potrivit documentelor prezentate Agenţiei NewsIn de patronul echipei din Liga a 3-a, Politehnica Timişoara, Claudio Zambon.

În aceste condiţii, în primul meci de anul viitor, respectiv în etapa a 3-a a returului, când alb-violeţii joacă în deplasare împotriva Rapidului, echipa va fi obligată să poarte una dintre cele trei denumiri, Fulgerul Bragadiru, Rocar sau Poli AEK, pe care le-a avut până în 2004, când s-a transformat în Poli Timişoara.

“S-a terminat bîlciul. Acum pot să spună fiecare ce vrea. Şi Andrei Constantin şi Iancu şi Orza. Am hotărîre irevocabilă, îi aştept să plătească. Ăsta este cadoul meu de Crăciun pentru Marian Iancu. Nu a vrut să înţeleagă că nu mă joc, că foloseşte ceva ilegal. Acum gata, s-a terminat. Va trebui să plătească”, a declarat, în exclusivitate pentru NewsIn, Claudio Zambon, patronul echipei de Liga a 3-a, Politehnica Timişoara, formaţie ce îşi dispută jocurile în Bucureşti.

Deciziile Curţii de Arbitraj Sportiv din Laussanne:

– FCU Politehnica Timişoara este obligată să continue sub numele iniţial, adică CS FC Politehnica AEK Timişoara sau să îşi ia un alt nume aprobat de Federaţia Română de Fotbal care nu include riscul de a fi confundat cu numele SC FC Politehnica Timişoara SA. FCU Politehnica Timişoara este obligată să plătească suma de 5.000 de euro drept compensaţie către SC FC Politehnica Timişoara SA pentru fiecare meci oficial jucat începând cu data de 5 decembrie 2006 şi până când intră în vigoare schimbarea de nume în concordanţă cu prezenta sentinţă.

– FCU Politehnica Timişoara îi este interzisă imitarea culorilor sau folosirea imnului, istoriei şi a logo-ului SC FC Politehnica Timişoara SA.

– FCU Politehnica Timişoara este obligată să plătească suma de 90.000 de euro drept compensaţie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei şi a logo-ului SCS FC Politehnica Timişoara SA între 13 iunie 2006 şi 4 decembrie 2006, inclusiv. Această sumă trebuie plătită în decurs de o lună de la data primirii acestei sentinţe. În cazul în care suma nu a fost plătită către SCS FC Politehnica Timişoara SA pînă la acest termen limită, FCU Politehnica Timişoara este obligată să plătească 5% dobândă pentru fiecare zi de întîrziere.

– Comisia de Apel a Federaţiei Române de Fotbal îşi va anunţa decizia într-un termen rezonabil, prin care se va decide suma compensatorie ce va fi plătită către SC FC Politehnica Timişoara SA de către FCU Politehnica Timişoara pentru fiecare folosire a numelui de SC FC Politehnica Timişoara SA, imnului, istoriei, logo-ului şi a culorilor între 31 ianuarie 2005 şi 12 iunie 2006 inclusiv şi va mări această sumă cu numărul meciurilor oficiale jucate de FCU Politehnica Timişoara din acea perioadă pentru a calcula întreaga sumă compensatorie care va fi plătită de FCU Politehnica Timişoara către SC FC Politehnica Timişoara SA pentru violarea drepturilor de personalitate ale SC FC Politehnica Timişoara SA în acea perioadă.

În aceste condiţii, Claudio Zambon a mai declarat: “Când avem banii, ştim ce avem de făcut. Cumpărăm loc de A şi ne întoarcem în Timişoara acolo unde ne e locul.”28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor