Vremea crează probleme în vestul ţării

Vremea crează probleme în vestul ţării
Întârzieri provocate de vremea rece. Zăpada căzută în cursul serii de duminică dar şi ceaţa care s-a aşternut peste Timişoara în această dimineaţă au creat probleme. Astfel, trei avioane operate de compania Carpatair nu au reuşit să aterizeze luni dimineaţa pe Aeroportul Traian Vuia Timişoara fiind orientate către Aeroportul de la Arad.

Cele trei aeronave, cu 150 de pasageri la bord, au aterizat la Arad în jurul orei 10, urmând să decoleze spre Timişoara în momentul în care condiţiile meteo vor fi optime pentru aterizarea la Timişoara. În plus, mai multe avioane survolează la această oră zona aeroportului în aşteptarea unor condiţii meteo mai bune pentru a putea ateriza. Totodată, cursele aeriene pregătite pentru decolare de pe Traian Vuia au fost întârziate

Probleme au fost şi în ceea ce priveşte circulaţia feroviară, o serie de trenuri au avut câteva zeci de trenuri întârziere. Alexandru Silvăşan, directorul Regionalei CFR Timişoara ne-a declarat că nu au fost probleme deosebite pe căile ferate din zona de vest, circulaţia nefiind blocată. Totuşi, o serie de trenuri dinspre Bucureşti dar şi din zona Moldovei au sosit cu întârzieri de zeci de minute în gara din Timişoara.

Timişul rămâne sub cod galben de inundaţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor a anunţat că şase judeţe din vestul ţării se află în continuare în pericol de inundaţii, în urma situaţiei hidrologice actuale. Valori mari ale debitelor se înregistrează în bazinele râurilor din vestul ţării şi, în special, pe cele din bazinele hidrografice inferioare, conform avertizări hidrologice emisă de INHGA. Cele şase judeţe vizate sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş Severin. Se menţine Codul galben de inundaţii pe cursurile inferioare ale râurilor Tur, Someş, Crasna (Satu Mare), Barcău (Bihor), Crişul Alb şi Crişul Negru (Arad), Mureş (Hunedoara şi Arad), Bega, Timiş, Bârzava (Timiş) şi Nera (Caraş-Severin). Vă reamintim că judeţul Timiş s-a aflat sub avertizare de inundaţii sub cod portocaliu, gradul de pericol fiind ulterior coborât la cod galben.

UPDATE:  Alte două curse au fost redirecţionate pe Aeroportul din Arad din cauza ceţii de la Timişoara. Este vorba despre două aeronave ale companiei Carpatair care veneau de la Bucureşti şi de la Cluj. În acest moment, din cauză că cele cinci aeronave trebuiau să preia pasageri de la Timişoara şi să plece către alte destinaţii, se înregistrează întârzieri la decolări de până la trei ore.

UPDATE: Condiţiile meteo mai bune au permis rezolvarea problemelor de pe aeroportul Traian Vuia. Avioanele de pasageri redirecţionate în această dimineaţă spre Arad, din cauza vremii nefavorabile de la Timişoara, au decolat spre destinaţia iniţială. Pasagerii din aeronave nu au fost coborâţi ei rămânând la bordul acestora pe pista de la Arad. În momentul în care ceaţa s-a ridicat la Timişoara cursele au decolat spre Traian Vuia. Avioanele de pasageri care au fost redirecţionate spre Arad efectuau curse din România, Republica Moldova şi Ucraina.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase