Vrei sa ai un zambet mai frumos? La Ultra-Med il poti obtine!

Vrei sa ai un zambet mai frumos? La Ultra-Med il poti obtine!
ADVERTORIAL. Ultra-Med este un loc unde durerile de dinţi dispar… fără durere. Ei bine, da, cabinetul este dotat cu aparatură ultraperformantă care face ca frica de stomatolog să nu mai existe, iar rezolvarea problemelor dentare şi a controalelor periodice să devină un lucru agreabil. În cele ce urmează, vă prezentăm un interviu realizat cu Lavinia Martinescu, medic stomatolog, medic rezident chirurgie dento-alveolară, pentru a vedea de ce servicii puteţi beneficia la Ultra-Med, şi mai ales în ce condiţii…

Ultra-Med este deja un nume cunoscut în Timişoara. Cum aţi reuşit să vă impuneţi şi să vă dezvoltaţi în continuare, astfel încât pacienţii să vă caute?

Poate cel mai important lucru pe care am pus accent de-a lungul timpului a fost atenția deosebită pe care am acordat-o tuturor pacienților noștri, asigurându-ne că primesc mereu tratamentul personalizat de care au nevoie. Am propus fiecărui pacient în parte un plan de tratament bazat pe nevoi specifice și care să țină cont de sănătatea cavității bucale în ansamblu, nu doar tratamente locale. Tot atât de importantă a fost și relația strânsă pe care am ținut-o cu pacienții noștri pentru a ne asigura că planul de tratament se va duce la bun sfârșit. În plus, acordăm suficient timp fiecărui pacient în parte pentru a-l face să înțeleagă importanța sănătății dentare și a cavității bucale în ansamblu, precum și pentru a-i oferi sfaturi necesare legate de prevenție. Pentru că, după cum bine știm, la fel de important ca un tratament stomatologic de calitate este să știi să previi eventuale probleme care pot apărea și să le poți elimina din start. Tot acest concept ne-a ajutat să creștem numărul de pacienţi ai clinicii noastre, dar și să-i fidelizăm pe cei deja existenți.

Mulţi oameni resimt teamă numai la gândul că trebuie să meargă la stomatolog, iar această reţinere se manifestă mai ales în rândul copiilor. Aveţi o abordare specială în astfel de cazuri? Consideraţi importantă comunicarea cu pacientul și explicarea în detaliu a lucrărilor pe care ar trebui să le facă? Se poate vorbi despre tratament personalizat?

O parte din reticența pe care unii oameni o resimt cu privire la vizitele la stomatolog se datorează şi experiențelor neplăcute pe care aceștia le-au avut în trecut, odată cu primele vizite la stomatolog, poate chiar în copilărie, iar din moment ce frica de stomatolog s-a instalat, aceasta nu poate dispărea decât cu greu.
În ultimii ani s-au făcut progrese importante în stomatologie astfel încât eventuala durere pe care pacienții o resimt să fie mult diminuată sau chiar inexistentă. Nivelul înalt de calitate a aparaturii de ultimă generație cu care cabinetul nostru este dotat garantează pacienților noștri o vizită la stomatolog total lipsită de emoții, iar personalul nostru este special instruit pentru a oferi pacienților întreg confortul și a le face timpul petrecut la stomatolog o experiență cât mai plăcută.

După cum am menționat mai înainte, toți pacienții beneficiază de tratament personalizat în clinica noastră, iar acesta devine foarte evident atunci când vorbim despre estetica dentară, care, spre exemplu, prin aplicarea fațetelor dentare, poate să schimbe nu doar zâmbetul pacientului, dar odată cu acesta și înfățișarea sa și, prin urmare, stima de sine a respectivului pacient. Iată deci cât de mult poate conta un tratament de calitate!

Ce servicii oferiţi în prezent în cadrul cabinetului? Dar în perspectivă?

Cabinetul nostru acoperă o gamă largă de tratamente: servicii de terapie complexă și completă leziunilor odontale simple și complicate, servicii de profilaxie si igienizare, servicii de protetică și chiurgie oro-dentară. Preocuparea noastră pentru frumos ne-a determinat să ne informăm continuu prin participarea la cursuri de profil pentru estetica dentară. Așadar, serviciile de fațetări ceramice reprezintă unul din punctele forte ale cabinetului nostru. Prin pregătirea intensă în specializarea de chirurgie dento-alveolară putem oferi servicii chirurgicale de specialitate, la care puteți apela cu cea mai mare încredere.

În ce condiţii recomandaţi implantul dentar? Ce materiale utilizaţi, cum decurge operaţia în sine?

Orice persoană care a pierdut un dinte printr-o extracție este un potențial pacient pentru implantul dentar. Totuși necesitatea stabilirii unui plan de tratament corect și personalizat este foarte importantă pentru garantarea succesului tratamentului prin implant dentar. Istoricul medical al pacientului ne aduce la cunoștință date despre sănătatea acestuia, date care pot influența planul de tratament. Este cunoscut deja faptul că anumite boli cronice se oglindesc în cavitatea bucală prin anumite semne și simptome. De asemenea, măsurarea rezervei osoase prin examene radiologice este necesară pentru a stabili dimensiunea și numărul viitoarelor implanturi dentare. Intervenția chirurgicală propiu-zisă se realizează ambulator sub anestezie locală, fiind urmată de tratament antibiotic si analgezic. Încărcarea protetică a implantului se realizează, de cele mai multe ori, la 4-6 luni de la intervenția chirurgicală.

Se vorbeşte tot mai des despre turism dentar, Timişoara fiind unul dintre oraşele preferate din România în acest sens. Cabinetul dumneavoastră se regăseşte pe această hartă?

Timișoara este unul dintre orașele cele mai vizitate din punct de vedere al turismului dentar. Atât români stabiliți în strainătate, cât și cetățeni străini aleg Timișoara datorită cabinetelor stomatologice care au dotări de ultimă generație și oferă servicii de înaltă calitate la prețuri mult mai mici față de cele practicate în Europa de Vest. Poziționarea vestică a orașului pe harta României reprezintă de asemenea un avantaj. O vacanță stomatologică îmbină pe lângă rezolvarea problemelor dentare, ocazia de a vizita orașul, precum și zonele turistice din apropiere. Personalul cabinetului nostru se implică în organizarea vacanței prin sugerarea de trasee turistice în funcție de programările la cabinet, recomandarea de modalități de distracție și cazare în funcție de buget.

Cum şi unde se fac programările pentru consultaţii? Cum procedaţi în cazul urgenţelor?

Programările pentru consultații se fac telefonic sau online, pe site-ul cabinetului, la pagina de contact. O urgență reprezintă întotdeauna o prioritate și tratamentul ei iși găsește loc în cabinetul nostru în ziua respectivă, indiferent de numărul programărilor celorlalți pacienți.

Contact: str. Pavel Jumanca nr.14, Timișoara. Telefon programări: 0723372767.
www.ultra-med.ro