Vrea vize preferenţiale

Vrea vize preferenţiale
BRUXELLES – Europarlamentarul timişorean Ovidiu Ganţ consideră mobilitatea tinerilor drept o posibilă soluţie pentru reducerea asperităţilor inter-etnice din Bosnia-Herţegovina. Cea de-a IX-a reuniune inter-parlamentară Uniunea Europeană – Bosnia-Herţegovina s-a desfăşurat joi la sediul Parlamentului European de la Bruxelles.

La întâlnire au participat membrii Delegaţiei Parlamentului European pentru Relaţia cu Ţările din Sud-Estul Europei, precum şi membrii comitetului pentru Integrare Europeană din Bosnia-Herţegovina şi lideri ai celor mai importante partide politice.

În alocuţiunea sa, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a susţinut necesitatea implementării regimului preferenţial de vize în relaţia Uniunii Europene cu Bosnia-Herţegovina. „Vizele nu trebuie să reprezinte un impediment în calea libertăţii de mişcare a tinerilor din Bosnia-Herţegovina către UE, cu atât mai mult cu cât UE a pus la dispoziţie 500 de burse Erasmus la nivel de regiune. Astfel, contactul tinerilor din Bosnia-Herţegovina cu Europa va contribui la reducerea asperităţilor inter-etnice”, a declarat Ovidiu Ganţ.

Potrivit europarlamentarului timişorean, relaţiile inter-etnice pot fi îmbunătăţite atât prin învăţământ, cât şi prin creşterea nivelului de trai al populaţiei, în acest sens fiind încurajatoare dezvoltarea economică înregistrată de către Bosnia-Herţegovina în ultima perioadă. Deputatul Ovidiu Ganţ este membru al Delegaţiei Parlamentului European pentru Relaţia cu Ţările din Sud Estul Europei, delegaţie responsabilă de dialogul dintre Parlamentul European şi mai multe state din Balcanii de Vest: Bosnia-Herţegovina, Serbia, Albania şi Muntenegru.

Scopul delegaţiei este acela de a contribui la accelerarea procesului democratic şi a reformelor economice din aceste ţări, în vederea creării unei economii de piaţă funcţionale şi în perspectiva aderării la Uniunea Europeană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor