Vot pe banda rulanta in sedinta Consiliului Local Timisoara

6Comentarii
Vot pe banda rulanta in sedinta Consiliului Local Timisoara
Consiliul Local Timişoara s-a întrunit, marţi, în cadrul unei noi şedinţe de plen, în care au fost discutate mai multe proiecte esenţiale pentru oraş. Printre altele, marţi s-a stabilit că Timişoara va fi, în următorii şase ani, împărţită în şase sectoare, în care tot atâtea firme se vor putea ocupa de deszăpezire. De asemnea, aleşii locali au decis că vor modifica condiţiile în care vor acorda bani echipei FC Timişoara.

Consilierii municipali s-au grăbit să aprobe, aproape în unanimitate, toate proiectele executivului, cu foarte puţine excepţii. Singura nemulţumire exprimată de un ales local, Simion Moşiu, a fost legată de faptul că proprietarul Casei cu atlanţi a început să renoveze acest imobil şi a instalat termopane de plastic. El l-a întrebat pe primarul Gheorghe Ciuhandu dacă acest lucru respectă prevederile arhitectonice pentru o clădire protejată. Edilul Timişoarei i-a răspuns că va face o anchetă privind modul în care decurg lucrările de renovare la această clădire şi, dacă se vor găsi nereguli, va dispune amendarea proprietarului.

Subscriu la ceea ce spuneţi. Este inadmisibil acest lucru. Am cerut direcţiei de urbanism, împreună cu poliţiştii comunitari, să facă o analiză la faţa locului şi dacă îi vom găsi în culpă pe proprietari îi vom sancţiona”, a spus Ciuhandu.

După această încălzire, aleşii municipali nu au mai stat pe gânduri. Ei au aprobat în unanimitate proiectul care prevede ca Timişoara să fie împărţită în şase sectoare, care vor putea fi adjudecate de tot atâtea firme ce se vor ocupa de deszăpezire, în următorii şase ani. Până acum, de îndepărtarea poleiului şi zăpezii se ocupau firmele Retim, în zona de nord a municipiului şi Drumuri Municipale, în zona de Sud.

De asemenea, consilierii municipali au aprobat şi introducerea unui nou post de director adjunct al Regiei Autonome de Transport Timişoara, deşi această firmă se confruntă cu grave probleme financiare. Viitorul director, care va fi ales prin concurs, se va ocupa de Direcţia Transport Auto şi Direcţia Transport Electric.

Un alt proiect important aprobat de aleşii locali astăzi prevede amplasarea de 100 de refugii de călători în staţiile de transport în comun şi de 50 de locaţii pentru amplasarea de structuri publicitare de către firma United Media. Proiectul a fost aprobat în unanimitate, dar cu condiţia ca în zonele istorice protejate din punct de vedere arhitectonic din Timişoara aceste panouri publicitare şi refugii să se încadreze în specificul arhitectural.

Tot fără prea multe discuţii a trecut şi proiectul de modificare a contractului cu FC Timişoara, prin care clubul de fotbal primeşte de la municipalitate 9 milioane de lei anual. Noile condiţii prevăd ca FC Timişoara să investească cel puţin 10 la sută din această sumă în clubul de juniori şi să organizeze cel puţin un turneu internaţional de fotbal pentru această categorie, anual. De asemenea, contractul dintre municipalitate şi FC Timişoara poate fi reziliat şi dacă oficialii clubului, de la patron până la jucători, nu sunt atenţi la declaraţii şi nu „vor promova un climat de fair play” şi vor „afecta imaginea municipiului Timişoara”.

Întregul proiect a trecut la votul în plen, cu excepţia unui articol care se prevedea ca „la acţiunile sportive la care participa echipa, în delegaţiile clubului vor fi incluşi şi reprezentanţi ai municipalităţii”.

La propunerea consilierului local Ciprian Bogdan (PNL) acest articol a fost scos din textul hotărârii aprobate. La finalul şedinţei, viceprimarul Adrian Orza a afirmat că „dacă cineva ţine la această echipă nu trebuie să se înghesuie să meargă în deplasări”.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor