Vot pe bandă rulantă în consiliu

9Comentarii
Vot pe bandă rulantă în consiliu
Timişoara – Aleşii locali s-au întrunit, marţi, într-o nouă şedinţă ordinară. Toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi au fost aprobate fără probleme, pe bandă rulantă, inclusiv majorarea tarifelor la apă şi canalizare, de la 1 decembrie.

În şedinţa de marţi, consilierii locali au luat act de încetarea mandatului de consilier al fostului lider al PSD Timişoara, Ion Răducanu, exclus din partid pentru că punea în pericol colaborarea administrativă cu ţărăniştii, şi au validat mandatul de consilier al următorului de pe lista PSD, Traian Stoia. Răducanu nu a fost prezent la şedinţă, iar Stoia a fost validat cu unanimitate de voturi.
Aleşii locali au avut pe ordinea de zi 55 de puncte şi au aprobat şi unele proiecte respinse în şedinţe anterioare. Printre altele, ei au aprobat majorarea tarifelor la apa potabilă şi canalizare, începând de la 1 decembrie 2008. Astfel, timişorenii de rând vor plăti 2,18 lei pe metru cub, cu TVA, pentru apa potabilă, în loc de 1,87 lei, cât plăteau până acum, respectiv 1,37 de lei pentru canalizare, în loc de 1,18 lei. Tariful fără TVA va fi de 1,83 de lei pe metrul cub la apă, respectiv 1,15 lei la canalizare, pentru agenţii economici şi instituţiile publice.

Locuinţe pentru evacuaţi

Tot în şedinţa de marţi, consilierii au aprobat Planul Urbanistic Zonal privind construirea unui ansamblu de locuinţe sociale la fosta bază RATT de pe strada Ion Ionescu de la Brad. Unităţile locative vor fi destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează să fie evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari. Primăria vrea să ridice şase blocuri, per total 495 de apartamente, pe terenul de aproape 19.000 de metri pătraţi de la baza RATT. Aleşii au avut pe ordinea de zi mai multe PUZ-uri şi PUD-uri, ba chiar au descoperit că li se cere să aprobe un PUD pentru locuinţe colective, pe strada Miloia, după ce… blocul a fost ridicat, ilegal, a reclamat consilierul local Adrian Pau. Zis şi făcut, aleşii au “ajutat” proprietarul să intre în legalitate, într-un final, deşi după legislaţia actuală omul ar fi avut nevoie de un PUZ pentru zona respectivă. Cei de la Direcţia de Urbanism spun însă că au sancţionat beneficiarul pentru lucrările făcute doar în baza unui certificat de urbanism.

Cojocari rezistă!

Consilierii ar fi trebuit să-şi prezinte, în şedinţa de marţi, şi concluziile asupra raportului de audit întocmit la secretariatul consiliului, care l-a avut ca ţintă pe secretarul municipalităţii, Ioan Cojocari, dar au lăsat-o moartă… Cum raportul a ieşit oricum favorabil pentru Cojocari, unii aleşi au cerut controale şi la Serviciul Juridic, mai exact o verificare punctuală, în anumite dosare care ridică semne de întrebare. Este vorba de procesele importante pierdute de primărie. Rămâne de văzut dacă auditul va fi intern sau extern, dar cert este că noii aleşi s-au mai îmbunat în privinţa celui despre care se spune că face şi desface totul în Primăria Timişoara.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor