Vor un loc în sala de operaţii

Chirurgi
Chirurgi
TIMIŞOARA – Aproape un sfert din viitorii medici rezidenţi vor să fie chirurgi. Din cei 443 de înscrişi la examenul de rezidenţiat din acest an, 99 au optat pentru grupele chirurgicale, 32 pentru medicina de laborator, 37 pentru medicina de familie, iar 11 pentru medicină dentară.

Restul celor interesaţi au ales alte specialităţi medicale. Numele celor care vor să susţină concursul de rezidenţiat şi opţiunile acestora sunt afişate la sediul Autorităţii de Sănătate Publică Timiş. Numărul celor înscrişi la acest concurs este aproximativ acelaşi cu cel de anul trecut.

Concursul constă într-un test-grilă cu 200 de întrebări. Departajarea candidaţilor care au obţinut punctaj maxim posibil se face printr-un nou test-grilă cu 100 de întrebări, desfăşurat pe 25 noiembrie, în centrul universitar în care s-a desfăşurat examenul. Punctajul minim de promovare reprezintă 65% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări.

Concursul naţional de rezidenţiat în medicină, medicină dentară şi farmacie se va desfăşura pe specialităţi, în mai multe centre universitare, în data de 19 noiembrie.

Centre de examen

La Bucureşti va avea loc concursul pentru grupele specialităţilor chirurgicale, la Cluj-Napoca pentru grupele specialităţilor medicale şi grupa medicilor de familie, la Craiova pentru medicina de laborator, la Timişoara pentru medicina dentară, iar la Târgu Mureş pentru farmacie.

Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor