Vor fi salvaţi de ultima şansă: bisturiul

Lipsa de informare asupra bolii pe care o au, i-a pus direct pe masa de operaţie, în acest an, pe 100 de bolnavi. Chirurgii de la Clinica de Chirurgie Maxilo Facială din Timişoara se confruntă în aceste zile cu două cazuri extrem de grave de cancer la faţă.

Cei doi pacienţi nu s-au prezentat la timp la medic şi au ajuns să le fie extirpată, acum ceva timp, tumora gigant pe care o aveau la nivelul mandibulei, iar în scut timp vor suferi o altă intervenţie.

„Voi încerca împreună cu profesorul Mihai Ionac să refacem configuraţia anatomică a maxilarului. Se vor coase vasele de sânge la un microscop special, iar apoi vom implanta un maxilar din titan”, am aflat de la prof. dr. Emil Urtilă, şeful Clinicii de Chirurgie Maxilo-Facială a Spitalului Clinic Municipal din Timişoara. Intervenţiile vor avea loc în cel mai scurt timp, pacienţilor fiindu-le făcute mai multe analize şi investigaţii, în aceste zile.

Acest tip de operaţie durează aproape 12 ore. De la începutul anului, la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială de la Municipal s-au prezentat cu cancer la faţă, în stare foarte gravă, peste 100 de persoane.
Regulament de plasare a anunturilor