Vom avea patru benzi pe Calea Buziasului, spre Mosnita Noua. Primaria cauta proiectant

De Roxana Deaconescu
9Comentarii
Vom avea patru benzi pe Calea Buziasului, spre Mosnita Noua. Primaria cauta proiectant
Este cât se poate de serios: Primăria Timișoara a făcut un prim pas concret pentru lărgirea drumului care leagă Timișoara de drumul județean ce duce spre Moșnița Nouă: Calea Buziașului. S-a dat drumul licitației pentru găsirea unei firme care să ofere serviciile de proiectare.

Primăria Timișoara scoate la licitație „serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului de investiții SF + PT Extindere la 4 benzi Calea Buziașului”. Vorbim, de fapt, despre toată documentația tehnico-economică pentru lucrările de investiții, proiectul tehnic, caietele de sarcini, detalii de execuție, inclusiv documentații pentru obținerea avizelor, precum și de asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor, se arată în anunțul publicat deja pe SEAP. Contractul este estimat, cu tot cu TVA, la 196.350 de lei, adică peste 42.000 de euro, iar firmele interesate pot depune ofertele până în 25 septembrie, la ora 16. Data limită de evaluare a ofertelor este 20 octombrie, ora 18.

Primăria Timișoara a început recent și modernizarea Căii Buziașului de la sensul giratoriu până la strada Siemens.

Odată ce va fi gata documentația, municipalitatea va putea demara licitația pentru găsirea unei firme care să execute lucrările pe tronsonul dintre strada Siemens și limita administrativ-teritorială. Vor fi așadar patru benzi de circulație pe Buziașului, până la limita cu drumul județean ce leagă Timișoara de Moșnița Nouă. Lucrările cu siguranță se vor face cu banii din bugetul Timișoarei pe 2018.

„Lucrarea va fi prinsă, cel mai probabil, în proiectele de investiții pentru anul 2018. Ea se va conecta cu extinderea DJ 592, spre Moșnița Nouă, obiectiv care va fi realizat de Consiliul Județean Timiș”, a spus viceprimarul Dan Diaconu pentru tion.ro.

Pe de altă parte, oficialii Consiliului Județean Timiș susțin că au obținut aprobare prin PNDL pentru proiectul de lărgire la patru benzi a DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă, lucrare estimată la 30 de milioane de lei.

„Data de 30 noiembrie este termenul de semnare a contractelor de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru cele zece drumuri. Am început procedurile pentru studiile de fezabilitate, pentru a putea trimite documentația la minister. Cel mai probabil vom deschide șantierele anul viitor, toate cele zece”, spunea, recent, Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Dacă aveți drum spre Moșnița Nouă sau faceți naveta Moșnița – Timișoara va trebui să plecați mai devreme de acasă ca să ajungeți la timp la destinație. Se circulă greu pe Calea Buziașului, între sensul giratoriu și strada Siemens, tronson care a fost decopertat pentru refacerea carosabilului. Rep...
Consilierii locali timișoreni și-au dat joi acordul pentru realizarea unui nou drum, care să facă legătura între Timişoara, pe Calea Moşniţei, şi localitatea Moşniţa Veche. Au fost două variante de traseu propuse, iar aleşii au aprobat una. Drumul de pe teritoriul municipiului ar urma să fie racorda...9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor