Vom avea o alee a personalităţilor bănăţene în Parcul Central!

17Comentarii
Vom avea o alee a personalităţilor bănăţene în Parcul Central!
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au căzut, marţi, de acord să facă o alee a personalităţilor bănăţene în Parcul Central. Este vorba de amplasarea a 20 de statui care vor înfăţişa personalităţi reprezentative pentru Timişoara şi Banat. Specialiştii, dar şi cetăţenii de rând, urmează să decidă care vor fi acestea!

Proiectul nu este unul nou, dar acum a fost ales locul în care vor fi amplasate statuile: „Primăria a convenit, împreună cu reprezentanţii Comisiei de cultură şi conducerea filarmonicii, că cel mai bun loc pentru a realiza o alee a personalităţilor bănăţene este Parcul Central. Aici vor fi de la guvernanţi, politicieni, oameni care au avut un cuvânt de spus în istoria şi dezvoltarea Timişoarei, până la artişti şi foste glorii ale sportului. Vrem o abordare sobră, serioasă, vor fi amplasate doar busturi”, spune viceprimarul Adrian Orza. Până acum proiectul nu a fost pus în practică, pentru că s-a ajuns la un blocaj: avem multe personalităţi, iar oamenii de cultură şi reprezentanţii primăriei nu au reuşit să se pună de acord în ceea ce priveşte selectare lor: „S-a ajuns la o listă de o sută de persoane şi va trebui să optăm pentru 20 de nume, trebuie să facem acest Top 20 al personalităţilor locale”, spune Orza. De aceea, municipalitatea va organiza o dezbatere publică pe această temă, la începutul lunii februarie, la care sunt invitaţi atât istorici şi oameni de cultură, cât şi timişorenii de rând interesaţi de subiect. De asemenea, pe site-ul primăriei se va face un sondaj, iar timişorenii vor putea vota personalităţile, din lista celor o sută, printre care se regăsesc nume cum ar fi Eugeniu de Savoia, Contele de Mercy (Claudius Florimund Mercy), Stan Vidrighin, Sever Bocu, Virgil Economu, Sabin Drăgoi, Ion Vidu şi mulţi alţii. Reprezentanţii primăriei intenţionează să realizeze, anul acesta, chiar până la ziua oraşului, 3 August, trei-patru dintre statui, iar celelalte vor fi realizate în 2010, în funcţie de buget. „Trebuie să ne promovăm personalităţile, este foarte important să ne respectăm înaintaşii şi să ne dezvoltăm respectul faţă de locul în care trăim şi trecutul acestuia. Aleea personalităţilor poate fi şi un loc de informare pentru tânăra generaţie”, consideră viceprimarul Adrian Orza.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor