Voievodul tiganilor, inca o seara suveran in Parcul Rozelor din Timisoara

De S.P.D.
4Comentarii
Voievodul tiganilor, inca o seara suveran in Parcul Rozelor
Voievodul tiganilor, inca o seara suveran in Parcul Rozelor
Dacă ploile și venirea intempestivă a toamnei nu-i vor strica socotelile, Voievodul Țiganilor își va reîntâlni poporul de admiratori în Parcul Rozelor. Opereta lui Johan Strauss va încheia primul weekend de operă și operetă din această ediție a festivalului în aer liber de la Timișoara.

Detaliu pitoresc adesea invocat, într-o simbolică interpretare „Voievodul ţiganilor” revine în cetatea de baştină, căci acţiunea se petrece chiar prin aceste locuri, dar în veacul al XIX-lea. Duminică, 25 august 2013, de la ora 20,30, în Parcul Rozelor, spectacolul regizat de Marina Emandi Tiron, o va avea la pupitrul dirijoral pe Mihaela Silvia Roşca. Distribuţia, realizată cu forțe locale, îi reunește pe soliștii Dan Patacă (Contele Homonay), Mihai Prelipcian (Contele Carnero), Cristian Bălăşescu (Sandor Barinkay), Cristian Rudic (Kalman Zsupan), Crina Vezenţan (Arsena), Nina Zaharescu (Mirabella), Cosmin Borlovan (Ottokar), Gabriella Varvari (Czipra), Lăcrimioara Cristescu (Saffi).

Johann Strauss a compus în 1885 opereta „Voievodul ţiganilor” (Der Zigeunerbaron), pe un libret scris de Ignatz Schnitzer după un roman al scriitorului maghiar Jokai Mor. Premiera absolută a avut loc la Viena, în 24 octombrie 1885.Metaforic, Johann Strauss (fiul) a compus muzica acestei operete în 1885, pe un libret scris de Ignatz Schnitzer, după un roman al scriitorului maghiar Jokái Mór. Premiera mondială a avut loc la Viena, în 24 octombrie 1885.

Ediția a IX-a a Festivalului de Operă și Operetă continuă în următorul sfârșit de săptămână, cu următoareșe spectacole: opereta “Văduva Veselă” de Franz Lehar în 30 august, opera “Carmen” de Georges Bizet, în 31 august, apoi feeria muzicală pentru copii,” Steaua de sticlă” de D. Ardelean (ora 11,00) şi Arii și coruri celebre (ora 20,30) în data de 1 septembrie 2013. Spectacolele încep la ora 20.30 (cu excepţia spectacolului pentru copii „ Steaua de sticlă” din data de 01 septembrie 2013, care va începe la ora 11.00). Festivalul de Operă şi Operetă în aer liber este un eveniment organizat de Opera Naţională Română din Timişoara în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Intrarea este liberă la toate spectacolele din programul festivalului.

Foto (c) fotosen.ro4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor