Vis la Viena

Vis la Viena
Spectacole de gală ale Şcolii Spaniole de Călărie, caleşti trase de cai, ştrudel cu mere, muzică clasică… fascinaţie vieneză!

Niciun alt oraş nu a fost casă pentru atât de mulţi compozitori de renume mondial – Schubert, Strauss şi Schoenberg s-au născut aici, iar Haydn, Mozart, Beethoven şi Brahms au ales să trăiască în acest loc minunat. Filarmonica din Viena este cunoscută de-a lungul şi de-a latul pământului; la fel şi Corul Băieţilor din Viena, iar valsul vienez este, pur şi simplu, minunat… Viena se plasează în topul celor mai frumoase capitale europene, indiferent de unghiul din care o priveşti şi indiferent de criteriile luate în calcul.

Seducătoare şi romantică, de un şarm incontestabil, Viena este ca o gură de aer proaspăt într-o lume cu efect de seră. Un oraş al valsului şi delicateselor de cofetărie, al culturii de cea mai înaltă clasă şi al spaţiilor verzi, deschise – adevărate oaze de linişte şi relaxare. Pare incredibil, dar, odată ajuns în capitala austriacă, te poţi pierde de lume, poţi să scapi de nebunia şi de vânzoleala străzilor tipice unei capitale!

Scurtăturile şi refugiile sunt la un pas distanţă, dincolo de un gang uşor inestetic sau de o poartă veche, care nu îţi dă nici cel mai mic indiciu în ceea ce priveşte lumea pe care poţi să o descoperi dincolo. Niciunde în oraş nu e la fel de evidentă coabitarea vechi-nou ca în Stephansplatz, unde se privesc faţă în faţă Catedrala gotică Sf. Ştefan şi Haas House, o construcţie postmodernistă, realizată din sticlă masivă. Oraşul are 50 de teatre, între care trei sedii ale Operei şi două scene deschise, pentru diverse musicaluri, 100 de muzee şi numeroase festivaluri, expoziţii şi vernisaje cu tematică diversă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor