Viorel Serban, Doctor Honoris Causa al Universitatii Obuda din Budapesta

De Marcel Hoster
Viorel Serban, Doctor Honoris Causa al Universitatii Obuda din Budapesta
© Foto: Tion

Rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Viorel Şerban, a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Obuda din Budapesta. Anual, universitatea acordă doar trei asemenea titluri.

Titlul este, pentru şeful universităţii tehnice timişorene, o recunoaştere a activităţii ştiinţifice şi a celei manageriale. Universitatea Politehnică și cea din Budapesta au relaţii de colaborare din 2001. Viorel Șerban a primit acest titlu pentru activitatea desfăşurată şi pentru susţinerea relaţiilor dintre cele două universităţi. Distincţia e cu atât mai importantă cu cât Universitatea Obuda, cu o istorie de 132 de ani, acordă astfel de titluri doar o singură dată pe an, cu ocazia Zilei Universităţii. În 2017, trei personalităţi au fost nominalizate să devină Doctor Honoris Causa.

„Sunt onorat de titlul de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea Obuda şi consider că acesta mi-a fost decernat atât pentru activitatea ştiinţifică şi de cercetare, cât şi ca urmare a bunelor relaţii stabilite în urmă cu 15 ani şi dezvoltate în ultima perioadă. Este, de asemenea, o recunoaştere a calităţii corpului profesoral, a activităţii academice şi de cercetare din Universitatea Politehnica Timişoara, una dintre instituţiile de renume din această parte a Europei”, a declarat Viorel Şerban.

Cele două universități colaborează pe linia automatizării şi calculatoarelor, iniţiatorul acestei colaborări fiind Ştefan Preitl, profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a UPT. Ulterior, relaţiile inter-universităţi au fost extinse atât pe partea academică, prin schimburi de profesori şi studenţi, cât şi pe linie de cercetare, mergând până la relaţii de parteneriat în mai multe proiecte internaţionale.

„Coordonator de doctorat în domeniul ştiinţei materialelor, coordonator în 18 granturi de cercetare şi membru în alte 61 (dintre care 10 cu fonduri europene), autor a 242 de lucrări ştiinţifice publicate şi a 19 cărţi de specialitate, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban este şi un adevărat avocat al relaţiilor dintre Universitatea Obuda şi Universitatea Politehnica Timişoara, mult îmbunătăţite în ultima perioadă”, se menţionează în motivarea acordării titlului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !