Viorel Sasca se teme de găuri negre la Poli

3Comentarii
Viorel Sasca se teme de găuri negre la Poli
Timiş - Consilierul judeţean Viorel Sasca îi cere lui Marian Iancu să anunţe, oficial, adică în scris, autorităţile, că îşi retrage finanţarea de la FC Timişoara, şi nu la… televizor! Alesul spune că se fac presiuni mari asupra administraţiei locale în cazul Poli.

Negocierile duse de omul de afaceri Ovidiu Tender cu Marian Iancu şi Consiliul Judeţean Timiş, pentru preluarea FC Timişoara, nasc suspiciuni în mintea aleşilor judeţeni. Consilierul Viorel Sasca spune că autorităţile au discutat două variante cu Tender: „Iniţial, la discuţiile avute de noi cu Tender, s-a propus să se facă achiziţia societăţii comerciale Politehnica prin societatea Inter Center Service, la care acţionar majoritar, cu 51 la sută, este Tender, iar CJT-ul are 49 la sută. Domnul Tender spunea că e dispus să achiziţioneze acţiunile Politehnicii, să majoreze capitalul social al societăţii, dar el vroia în compensare un teren. Pentru că asta însemna ca noi să votăm în CJT să acceptăm participarea noastră la majorarea de capital, propunere care probabil n-ar fi trecut la vot, s-a venit cu o altă variantă”, a declarat Sasca. Alesul judeţean nu e deloc încântat nici de aceasta: „Acum au venit cu soluţia ca achiziţia să se facă în baza unui credit, ca societatea Inter Center să ia un credit, doar că acest credit trebuie garantat, n-are decât să-l garanteze domnul Tender… Propunerea nu e acceptabilă”, crede consilierul. Acesta consideră că Marian Iancu ar trebui să negocieze direct cu investitorii interesaţi, nu neapărat Tender, fără a implica administraţia judeţeană în aceste negocieri. „Noi oferim oricărui investitor care vine la Poli aceleaşi condiţii, un milion de euro pe an şi închirierea avantajoasă a stadionului, iar primăria dă 2,5 milioane de euro pe an şi investeşte în bazele sportive. Vrem să ajutăm echipa, dar nu putem angaja banul public şi pe urmă acesta să se ducă, după cum se întâmplă în fotbal, că tot sunt la modă găurile negre…”, a declarat Sasca.

Poli, un cartof fierbinte…

Consilierul spune că se exercită o presiune foarte mare asupra autorităţilor. Lucrurile sunt suspecte şi în privinţa mult-disputatului palmares: „Politehnica e acum un cartof fierbinte, l-a înfierbântat domnul Iancu şi nu ştiu dacă nu este ceva artificial. Şi domnul Ostaficiuc, şi domnul Tender ne-au spus că Iancu le-a zis că problema palmaresului o rezolvă el, în vânzarea societăţii fiind inclus şi palmaresul, ori asta include o înţelegere cu Claudio Zambon. Eu văd că toţi vor să câştige în afacerea asta. Domnul Tender a declarat că se implică în această chestiune nu pentru fotbal, ci pentru că l-a rugat domnul Ostaficiuc”, a adăugat Sasca. Alesul judeţean vrea o discuţie directă cu Marian Iancu pentru a şti cum stau lucrurile.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor