Viorel Oancea contestă prefectul ales de PD-L

34Comentarii
Viorel Oancea contestă prefectul ales de PD-L
Propunerea PD-L pentru funcţia de prefect de Timiş va fi contestată! Viorel Oancea, care s-a vrut şi el prefect, dar a fost bătut la voturi de Mircea Băcală, spune că partidul a decis că trebuie răsplătiţi cei care au candidat la parlamentare, au ieşit primii pe colegiile lor, dar n-au intrat în Parlament. Ori Băcală n-a candidat la parlamentare!

Biroul Permanent Judeţean al PD-L Timiş a stabilit, chiar joi, prin vot secret, să-l propună pe Mircea Băcală pentru funcţia de prefect al judeţului. Au fost partu candidaţi: Mircea Băcală, care a obţinut 18 voturi din 32, Viorel Oancea, care a luat 13 voturi, Radu Lambrino, care n-a primit decât un vot, şi Nelu Balaş, care n-a reuşit să-şi convingă niciun coleg… Oancea a hotârât să conteste procedura. În fapt, el susţine că nu are nimic cu persoana lui Mircea Băcală, ci cu procedura. Conducerea centrală a partidului a decis că trebuie „răsplătiţi” cu funcţii în primul rând cei care au candidat la recentele alegeri parlamentare, au ieşit primii ca număr de voturi pe colegiile lor, dar nu au intrat în Parlament la redistribuiri. La fel susţinea, după alegeri, şi liderul PD-L Timiş, Dorel Borza. Asta, deşi, într-o ţară normală, funcţile ar trebui „împărţite” după cu totul şi cu totul alte criterii: profesionalism, expereienţă… etc.

Şi cu banii daţi, şi cu postul „suflat”…

În Timiş, cinci democrat-liberali au câştigat colegiile, dar n-au ajuns în parlament: Marius Martinescu („recompensat” cu o funcţie de secretar de stat la MAI), Radu Lambrino, Viorel Oancea, Gheorghe Nodiţi şi Nelu Balaş. Alţi candidaţi care au adus voturi partidului, la alegeri, deşi n-au ieşit primii, sunt Cornelia Corescu, cea care s-a ţinut scai ca număr de voturi de social-democratul Ilie Sârbu, şi Tiberiu Lelescu. Dar, iată că, la funcţia de prefect, a apărut un personaj din afara ex-candidaţilor, Băcală, care, susţinut îndeosebi de prim-vicepreşedintele PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, le-a „suflat” postul la faza internă… Oancea este însă hotărât să nu lase lucrurile aşa, mai ales că… s-a ales cu o gaură mare în buzunar după campanie: „Printr-o decizie a Biroului Permanent Naţional s-a spus că prioritate au toţi cei care au câştigat, dar n-au ajuns parlamentari. Ori domnul Mircea Băcală e băiat bun, dar nu a candidat! Era vorba de cei cinci. Urmează să văd dacă mai rămâne în vigoare hotărârea. Dacă ar fi câştigat Lambrino sau Balaş, n-aş fi avut nimic de spus. Au fost investiţi bani, a fost investită muncă, a fost un efort mare. După cei cinci, urmau cei doi, care din nou au muncit şi au pus bani…”, ne-a declarat Oancea. El susţine că a discutat cu cei de la centru, care i-au recomandat să depună contestaţie: „Nu am nimic împotriva lui Mircea Băcală. Voi depune contestaţia astăzi (n. r. – vineri), iar aceasta urmează să fie discutată luni, în Biroul Permanent Naţional”, a adăugat Oancea. Ca a doua opţiune, „contestatarul” a fost pus totuşi pe o listă cu propuneri pentru secretari de stat a partidului, el alegând Ministerul Apărării Naţionale.34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor