Violenta pe terenurile de fotbal, dezbatuta la Prefectura Timis

De Bogdan Marta
Violenta pe terenurile de fotbal, dezbatuta la Prefectura Timis
Violenta pe terenurile de fotbal, dezbatuta la Prefectura Timis
Fotbalul rămâne unul dintre sporturile cele mai periculoase din judeţul Timiş, dacă violenţa din tribune ar fi luată ca etalon. Pentru a preveni eventualele incidente de pe terenurile de fotbal din judeţ, Prefectura Timiş a convocat, miercuri, o şedinţă a Comisiei Judeţene de acţiune împotriva violenţei în sport Timiş.

Dacă reprezentanţii altor sporturi din Timiş, precum baschet sau rugby, susţin că fanii lor au altă croială, fotbalul încă naşte emoţii puternice în rândul galeriilor. Această problemă a fost dezbătută, miercuri, pentru prima dată în ultimii trei ani, de Comisia Judeţeană de acţiune împotriva violenţei în sport Timiş.

Consilierul judeţean Cătălin Tiuch a atras atenţia că problemele cele mai mari le pun meciurile din diviziile inferioare. El a dat ca exemplu galeriile echipelor din Dudeştii Vechi şi Teremia Mare, cunoscute în judeţ ca fiind extrem de agresive.

„Sunt localităţi în Timiş unde e tradiţie să existe violenţe pe stadion. La Teremia, autorităţile locale instigă la violenţă. Arbitrii se tem să meargă acolo. Presa semnalează mărturiile oamenilor care au avut de suferit acolo vătămări corporale. Şi la Teremia şi la Dudeştii Vechi ţi-e frică să mergi la meci”, a spus Tiuch.

Reprezentanţii Poliţiei Timiş au afirmat că odată cu redeschiderea posturilor comunale de poliţie vor trimite mai multe forţe de ordine la meciurile cu grad de risc.

În schimb, la Timişoara, situaţia e complet diferită, mai ales după ce liderii galeriei Poli au afirmat că nu vor susţine noua echipă înfiinţată de autorităţile locale.

O altă problemă ridicată în timpul acestei şedinţe a fost legată de siguranţa sălilor de sport. Reprezentanţii Jandarmeriei Timiş au afirmat că Sala „Constanti Jude” nu respectă toate reglementările în domeniu, neavând un spaţiu dedicat postului de comandă, nici supraveghere video şi nici un sistem de turnichete la intrare. În aproape aceeaşi situaţie se află şi sala de sport din Lugoj.

Autorităţile locale din Timişoara au afirmat că există un proiect de modernizare a Sălii „Constantin Jude”, însă lucrările vor începe cel mai probabil anul viitor.

Nici terenul de rugby din municipiu nu este într-o situaţie mai bună, spectatorii fiind obligaţi să stea şi pe jos la meciuri. Aici, însă, autorităţile locale nu au nicio soluţie, şi au pasat problema clubului.

Clubul Politehnica Timisoara, amendat de jandarmi

Suporterii lui UTA, pusi pe scandal la Timisoara

Violenta de pe stadioane, in atentia Prefecturii Timis0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor