Vinovaţi pentru situaţia „orbilor” din Racoviţa: medicii sau primăria?

3Comentarii
Vinovaţi pentru situaţia „orbilor” din Racoviţa: medicii sau primăria?
Prefectul Mircea Băcală a dezvăluit miercuri situaţia suspectă din comuna timişeană Racoviţa, unde aproximativ 100 de persoane primesc ajutoarea sociale din cauza problemelor cu vederea, dar citesc ziare şi circulă cu bicicleta. Se caută vinovaţi, iar cei care trebuie să răspundă sunt, se pare, medicii şi primăria localităţii.

Conform Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Timiş, ajutoarele respective se acordă doar după consultarea documentelor medicale şi a rezultatelor unei anchete întreprinse de primăria localităţii. Astfel, pentru a hotărî dacă o persoană va beneficia sau nu de ajutor social, aceasta trebuie să prezinte Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Timiş un dosar care conţine mai multe documente.

Printre acestea se numără şi documente medicale, de la un medic specialist şi de la medicul de familie, precum şi rezultatele anchetei sociale realizată de  primăria în a cărei rază are domiciliul sau reşedinţa persoana cu handicap, semnate de către primarul respectivei localităţi. SECPAH transmite rezultatele procesului de evaluare, precum şi propunerea de încadrare / neîncadrare în grad de handicap Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Timiş, care eliberează certificatul de încadrare în grad de handicap şi tipul de handicap, elaborând totodată programul individual de reabilitare şi integrare socială al persoanei respective.

Membrii Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Timiş nu au nicio calitate şi nicio bază legală să conteste veridicitatea acestor acte şi să refuze încadrarea în grad de handicap a unei persoane”, spun reprezentanţii biroului de presă al DGASPC Timiş.

Până una alta, din primele cercetări a reieşit că toate certificatele medicale ale beneficiarilor de la Racoviţa au fost semnate de acelaşi medic.

Taguri: , , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor