Vin banii pentru apă şi canalizare în comunele timişene

1Comentariu
Vin banii pentru apă şi canalizare în comunele timişene
Guvernul dă banii, primăriile trebuie să se apuce rapid de treabă. Prefectura Timiş a primit o adresă din partea Secretariatului General al Guvernului, prin care se anunţă că au fost aprobate proiectele depuse în baza Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, pentru 11 comune timişene.

De bani de la buget vor beneficia Beba Veche, Chevereşu Mare, Curtea, Dudeştii Noi, Dumbrava, Foeni, Jamu Mare, Liebling, Peciu Nou, Periam şi Uivar. Cum banii sunt alocaţi, prefectul Mircea Băcală a cerut primăriilor din respectivele localităţi să demareze urgent procedurile de achiziţie publică pentru execuţia proiectelor pentru care au depus cereri de finanţare.

La Beba Veche au fost acordaţi 143.000 de lei pentru înfiinţarea, reabilitarea, extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, în timp ce Chevereşu Mare va beneficia de 400.000 de lei pentru introducerea alimentării cu apă a localităţilor Chevereşu Mare şi Vucova. În Curtea, banii alocaţi, 369.000 de lei, vor fi folosiţi pentru construcţia sistemului de canalizare a apelor menajere şi construcţia unei staţii de epurare.

La Dudeştii Noi, cei 386.000 de lei alocaţi vor fi utilizaţi pentru punerea la punct a sistemului de canalizare menajeră şi a unei staţii de epurare. Dumbrava se va putea apuca de realizarea unui sistem de canalizare pentru apele uzate menajere şi a unei staţii de epurare a apelor uzate din localităţile Dumbrava şi Răchita, în acest scop având la dispoziţie 398.000 lei.

Guvernul a alocat 400.000 de lei pentru Foeni, aici va fi realizată o staţie de epurare şi va fi pusă la punct canalizarea la Foeni şi Cruceni, în timp ce la Jamu Mare va avea loc modernizarea şi extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apă a localităţii, fiind disponibili 390.000 lei. La fel, la Liebling se va realiza canalizarea localităţii şi o staţie de staţie de epurare, proiectul având valoarea de 380.000 lei, suma alocată în acelaşi scop la Peciu Nou fiind de 400.000 lei. Periamul a obţinut 243.000 de lei pentru reţeaua canalizare şi staţia de epurare din localitate, iar Uivarul va avea alocaţi 203.000 de lei pentru alimentarea cu apă a localităţilor Pustiniş, Sânmartinu Maghiar şi Răuţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor