Viitor verde pentru elevii si profesorii din Timis

Viitor verde pentru elevii si profesorii din Timis
Un spirit civic dezvoltat și responsabilitate față de mediul în care trăim. Acesta este mesajul pe care îl transmite proiectul „Școli pentru un viitor verde“, care a ajuns la a doua ediție și în județul Timiș. Programul educațional și concursul național cu acest nume se adresează copiilior de grădiniță, dar şi elevilor din școli și licee.

Elevii bănățeni pot fi premiați pentru că au grijă de mediul înconjurător şi pentru că arată că le pasă de ecologie şi de felul în care pot proteja spațiul în care trăiesc. Înscrierile la concursul „şcoli pentru un viitor verde“ au loc până vineri, 28 ianuarie 2011, la adresa web www.scolipentruunviitorverde.ro. Orice echipă verde formată din trei coordonatori cadre didactice şi până la 30 de elevi, care realizează patru activități ecologice în perioada 1 februarie – 29 mai şi le publică pe site-ul www.scolipentruunviitorverde.ro poate câştiga premii în valoare totală de 3 000 euro, dar şi titlul de şcoală/Grădiniță Verde.

Programul-concurs este structurat pe trei secțiuni în funcție de categoria de vârstă: ciclul preşcolar (3 – 7 ani), secțiunea Pipo, ciclul primar (7 – 11 ani), secțiunea Doxi, şi ciclul gimnazial şi liceal (11 – 18 ani), secțiunea Terra Magazin. Fiecare unitate de învățământ înscrisă va fi reprezentată de o echipă „verde“, pe nivel de vârstă. Membrii acesteia, elevii şi dascălii coordonatori, vor nota într-un jurnal „verde“ episoadele memorabile din timpul activităților derulate în cadrul competiției. Temele din acest an vizează realizarea unui colț „verde“ – o încăpere sau panou amenjat – unde elevii sunt înştiințați despre problemele locale de mediu, amenajarea unui spațiu al comunității, precum parcuri etc., colecatarea de deşeuri şi o activitate creativă ecologică. La prima ediție, cea de anul trecut, au participat 40 000 de elevi şi 7 100 de cadre didactice din întreaga țară.

Programul „şcoli pentru un viitor verde“ este organizat de Asociația şcoli pentru un viitor verde şi revistele educaționale Terra Magazin, Doxi şi Pipo.

M.M. Hojda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor