Videanu: Măsura concediului fără plată nu se mai aplică în 2010

2Comentarii
Videanu: Măsura concediului fără plată nu se mai aplică în 2010
Bugetarii nu vor mai fi obligaţi să intre în concediu fără plată anul acesta. Asigurarea a venit din partea ministrului Economiei, Adriean Videanu.

Potrivit ministrului Economiei, măsura nu mai este necesară în condiţiile în care s-a stabilit că salariile bugetarilor vor fi îngheţate în 2010.

“Concediul fără plată a fost o soluţie conjuncturală, dar nu va mai continua în 2010. Îngheţarea salariilor face ca acest lucru să nu mai fie necesar”, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, la Realitatea TV.

Mai mult, spune Videanu, chiar dacă salariile vor îngheţa în 2010, “semnele de relansare economică încep deja să se vadă”. “Producţia industrială a început să dea semne de creşteri”, a spus, optimist, Videanu.

Totodată, Videanu a negat zvonurile potrivit cărora dacă nu se concediază 100.000 de bugetari până în septembrie, FMI impune, ca alternativă, creşterea TVA-ului la 21%. “Sub nicio formă. Vreau să dezavuez toate aceste scăpări. Singurul lucru pe care Fondul îl solicită este restructurarea cheltuielilor publice”, a explicat ministrul.

În ceea ce priveşte bugetul de stat pe 2010, Videanu a apreciat că puterea de cumpărare se va conserva în această perioadă, şi nu se va diminua sub nicio formă. Trebuie, totuşi, “să încercăm să găsim şi soluţii extrabugetare”. “Când ai un buget limitat trebuie să cauţi soluţii extrabugetare”, a explicat ministrul Economiei.

“Construcţia bugetului de stat este sub auspiciile unui an de criză. Nu cred în soluţii miraculoase. Cred, în schimb, în soluţii curajoase.Trebuie să iei acele decizii chiar dacă sunt nepopulare pentru a putea, pe de o parte, să rezolvi nedreptăţile create în decursul a 20 de ani, în sistemul bugetar, pe de altă parte trebuie să creezi premisele unei construcţii adevărate din punct de vedere instituţional în ceea ce înseamnă modernizarea statului român”, a explicat Videanu, asigurând că “puterea de cumpărare a populaţiei în această perioadă nu se diminuează, ci se va conserva”.

Cât despre rezultatele procesului de relansare economice a României, acestea vor fi vizibile la sfârşitul primului trimestru din 2010.

“Suntem exact la punctul de relansare economică a României. La sfârşitul primului trimestru vom avea semne de creştere economică în România”, a încheiat Videanu.

Sursa: Realitatea.net2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor