Vicepreşedintele PSD Timisoara crede ca Bacala este cel mai prost prefect din ultimii 20 de ani

17Comentarii
Vicepreşedintele PSD Timisoara crede ca Bacala este cel mai prost prefect din ultimii 20 de ani
Consilierul local PSD Radu Ţoancă consideră că Mircea Băcală este cel mai „prost” prefect pe care l-a avut judeţul în ultimii 20 de ani.

În sprijinul acestui argument, Ţoancă a dat ca exemplu blocarea hotărârilor de majorare a gigacaloriei şi de instituire a unei taxe de tranzit a Timişoarei pentru tiruri, care ar fi privat oraşul de peste zece milioane de euro. În replică, prefectul susţine că nu doreşte să intre în polemici politice. „În opinia mea, Băcală este cel mai prost prefect din ultimii 20 de ani. Am prins şi prefecţi mai ciudaţi, cum ar fi Ganz, dar ce a făcut prefectul ăsta într-un an şi jumătate, atâtea prostii, prejudiciind interesele timşoarei nu am mai văzut”, a afirmat Ţoancă, care este şi vicepreşedintele PSD Timişoara.

El a dat ca exemplu atacarea în instanţă a două Hotărâri ale Consiliului Local Timişoara, una privind majorarea gigacaloriei şi cealaltă care prevedea instituirea unei taxe de tranzit pentru autovehiculele peste 7,5 tone care tranzitează municipiul. Ţoancă a afirmat că prin blocarea în instanţă a acestor hotărâri, prefectul a prejudiciat oraşul de patru milioane de euro, în cazul majorării gigacaloriei şi de alte 10 milioane de euro, în cazul taxei de tranzit.

„A suspendat o hotărâre făcută de oameni normali, de a majora gigacaloria. După mai multe luni, instanţa ne-a dat dreptate. Dar din cauză că hotărârea nu a putut fi pusă în aplicare, Colterm a pierdut circa 17 milioane de lei. O să îl dea primăria în judecată şi aştept să văd de unde o să scoată domnul prefect banii ăştia. În cazul taxei de tranzit, o altă hotărâre făcută de oameni normali, care prevedea instituirea unei taxe pentru tirurile care tranzitează oraşul şi distrug drumurile, prefectul iarăşi a decis atacarea în instanţă. Deci era o hotărâre in favoarea timişorenilor, prin care se punea o taxă pentru şoferii bulgari, de exemplu, păi prefectul e timişorean sau bulgar? Şi în cazul ăsta, prin neaplicarea acestei hotărâri s-au pierdut între 8 şi 10 milioane de euro”, a mai spus Ţoancă.

În opinia lui, în spatele acestor atacuri ale prefectului stă „dorinţa disperată” a PDL de a crea disensiuni în Consiliul Local şi de a priva bugetul local de nişte bani.

În replică, prefectul Mircea Băcală a afirmat că decizia de a ataca în instanţă cele două hotărâri ale Consiliului Local Timişoara a venit după ce juriştii Instituţiei Prefectului Judeţului Timiş au decis că aceste acte nu respectă legea.

„Tot ce a făcut Instituţia Prefectului a fost să verifice legalitatea actelor emise de Consiliul Local. Juriştii instituţiei au constatat nelegalitatea actelor. Faptul că instanţa nu mi-a dat câştig de cauză, în procesul legat de majorarea gigacaloriei, nu comentez. În legătură cu taxa de tranzit, instanţa nu a luat încă o decizie. În legătură cu celelalte afirmaţii ale domnului Ţoancă, având în vedere că ele au fost date în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului, le consider declaraţii politice şi nu am de gând să intru în polemici politice sau să comentez aceste afirmaţii”, a declarat Băcală.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor