Viaductul din zona Albina, care ar fi trebuit să reziste 100 de ani, s-a surpat după o lună

37Comentarii
Viaductul din zona Albina, care ar fi trebuit să reziste 100 de ani, s-a surpat după o lună
La o lună de la deschiderea circulaţiei, viaductul din zona Albina, de pe ruta Timişoara – Buziaş – Lugoj, s-a surpat în două locuri. Drumarii susţin că de vină pentru cele două cratere imense nu ar fi graba cu care s-a tăiat panglica, ci un izvor care s-ar afla sub fundaţia viaductului şi care nu a fost descoperit până acum. Imagini  | Video Video

Cu trei zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, după trei ani de lucrări şi 12 milioane de lei cheltuiţi, viaductul din zona Albina a fost inaugurat, cu surle şi trâmbiţe. Podul, în lungime de peste 80 de metri fusese refăcut în totalitate şi era prezentat ca un record naţional în materie de structură. La vizita oficială de inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Contantin Ostaficiuc, declara că noul viaduct va rezista peste 100 de ani, chiar dacă este într-o zonă expusă inundaţiilor. “Chiar dacă este o zonă expusă inundaţiilor, podul este făcut pe piloni şi va mai rezista încă 100 de ani”, spunea în urmă cu o lună Ostaficiuc.

Iată că, după 30 de zile, viaductul s-a surpat în două locuri, iar pe pod au apărut două cratere gigant de aproximativ 20 de centimetri adâncime, susţin drumarii. De vină pentru acestea ar fi un izvor subteran, care trece pe sub fundaţia podului şi de care nu s-a ştiut până acum. Aşa că, luni seara, şoferii care treceau pe acest viaduct cu o viteză de peste 50 de km/h aveau şanse mari să îşi avarieze autovehiculul. Soluţii de reparare nu ar fi, deoarece, spun drumarii, în perioada sărbătorilor “cei cu asflatul” nu lucrează. Nici drumul ocolitor, folosit până la inaugurarea noului viaduct, nu a fost dat în folosinţă, din motive necunoscute. Aşa că ultima soluţie a drumarilor a fost să instaleze două semnalizatoare luminoase, care să îi avertizeze pe şoferi asupra pericolului.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş susţin că podul din zona Albina nu a fost inaugurat pe 3 decembrie, ci doar circulaţia a fost deschisă, urmând ca alte lucrări să fie executate sub pod, fără a fi afectată circulaţia. Vicepreşedintele CJ Timiş, Adam Crăciunescu a declarat că muncitorii vor astupa craterele cu mixtură asfaltică, dar nu a putut preciza când se va întâmpla acest lucru, ci doar că CJ Timiş nu va plăti niciun ban, deoarece lucrarea este în garanţie.

„Nu a fost inaugurat. A fost doar deschisă circulaţia. Podul este în garanţie, aşa că noi nu vom plăti nimic. S-a făcut o gaură acolo. Se va pune mixtură asfaltică şi se va acoperi”, a spus Crăciunescu.37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor