Vestul primeşte doar 43 din 500 de milioane de euro

12Comentarii
Vestul primeşte doar 43 din 500 de milioane de euro
TIMIŞOARA - Regiunea de Vest este „faultată în cadrul programului Regio, pentru această zonă fiind alocate doar 43 din cele 500 de milioane de euro disponibili în cadrul unei noi scheme de finanţate, cu mult mai puţin decât alte regiuni.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor a lansat cererea deschisă de proiecte, cu termen limită de depunere, pentru Axa 1 a Regio-Programul Operaţional Regional „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”. Această Axă a finanţării era aşteptată de municipalităţi de foarte mult timp, banii alocaţi fiind o oportunitate de obţinere a banilor necesari investiţiilor într-o serie de domenii edilitare. Vor putea primi finanţare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbană, proiectele care vizează: reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban; dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri; reabilitarea infrastructurii sociale. Alocarea financiară disponibilă pentru această primă cerere de proiecte este de 503,60 milioane euro, din care regiunii vest i-au fost alocate numai 43,15 milioane de euro, destul de puţin în comparaţie cu alte regiuni. Finanţările se adresează oraşelor cu peste 10.000 de locuitori, cu excepţia polilor de creştere (Iaşi, Constanţa, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov) şi a polilor de dezvoltare urbană (Arad, Baia Mare, Bacău, Brăila, Galaţi, Deva, Oradea, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş), pentru care cererile deschise de proiecte se vor lansa la o dată ulterioară.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor